Η γαλλική φίρμα αποφάσισε να εντάξει στην γκάμα του πολυμορφικού της μοντέλου τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,8 λίτρων που έκανε πρεμιέρα στην Alpine A110 και ο οποίος στην περίπτωση του Espace θα αποδίδει 225 ίππους και 300 Nm ροπής.

Ο νέος κινητήρας θα αντικαταστήσει τον turbo βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων ισχύος 200 ίππων ο οποίος εξοπλίζει την έκδοση Energy TCe 200. Όπως εύκολα υποθέτει κανείς η έκδοση με το νέο κινητήρα θα ονομάζεται Εnergy TCe 225 και σύμφωνα με τις συστάσεις, θα είναι κατά ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη από αυτήν που αντικαθιστά επιταχύνοντας από 0-100 χλμ./ωρα σε 7,6 δευτερόλεπτα.

Ο νέος κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων EDC, βελτιωμένο ούτως ώστε να υποστηρίζει την επιπλέον ισχύ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα μεγέθη κατανάλωσης της συγκεκριμένης έκδοσης του Espace με το νέο, μεγαλύτερου κυβισμού και ισχυρότερο κινητήρα έχουν αυξηθεί, σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις μόλις κατά 1/10 του λίτρου/100 χλμ.

Τροποποιήσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος υπερτροφοδότησης κινητήρα, καθώς ενώ στην περίπτωση του Αlpine Α110 εστιάζει στην επιπλέον ιπποδύναμη, στο Espace έχει δοθεί περισσότερη έμφαση στην απόδοση ροπής από τις χαμηλές στροφές όπως επιβάλλει ο πολυμορφικός χαρακτήρας του μοντέλου.