Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν , έχει χάσει την ψυχραιμία του από τη στιγμή που τα πράγματα δεν πηγαίνουν στον πόλεμο όπως τα θέλει.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η μερική επιστράτευση που κήρυξε και η προσάρτηση των Ντόνετσκ, Χερσώνας, Ζαπορίζια και Λουγκάνσκ είναι αποφάσεις που αναδεικνύουν την απελπισία του.

Επιπροσθέτως, τα δημοσιεύματα που δίνουν κάποιους εκ των… δεξιών του «τσάρου» να διαμαρτύρονται για τη διαχείριση του επικεφαλής του στρατού του Πούτιν, Βαλέρι Γκερασίμοφ, και του υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, όλο και πληθαίνουν.

Εκείνη η απόφαση που πήρε ο Πούτιν στις 24 Φεβρουαρίου, να εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία, μπορεί να γίνει η εκατόμβη του και να χάσει τον προεδρικό θώκο.

Η «Bild» έκανε τη δική της ανάλυση, η οποία μεταφράστηκε από το protothema και παρατίθεται αυτούσια.

Νικολάι Πατρουσέφ


Οι «μνηστήρες» καραδοκούν με πρώτο και καλύτερο τον πρώην αρχηγό μυστικών πληροφοριών της Ρωσίας, Νικολάι Πατρουσέφ.

Στην απίθανη περίπτωση που ο Πούτιν αισθανθεί ότι δεν μπορεί πλέον να ασκήσει τα καθήκοντά του, θα μπορούσε να είναι σε θέση ακόμη και να δώσει ο ίδιος το δαχτυλίδι στον διάδοχό του, νυν γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Νικολάι Πατρουσέφ.

Το πλεονέκτημα του 71χρονου Ρώσου είναι ότι οι δυο τους γνωρίζονται εδώ και πολύ καιρό και είναι υποστηρικτές της ίδιας κοσμοθεωρίας. Συγκεκριμένα, μια κοσμοθεωρία που διακατέχεται από εχθρότητα προς τη Δύση γενικά και τις Ηνωμένες Πολιτείες ειδικότερα. Κατά καιρούς, οι απόψεις του Πατρουσέφ είναι ακόμη πιο ακραίες από αυτές του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου.

Το μόνο πρόβλημα είναι η ηλικία του.
patrushev

Μία εναλλακτική λύση θα ήταν ο γιος του, νυν υπουργός Γεωργίας στη Ρωσία, Ντμίτρι Πατρουσέφ. Ο 44χρονος, προτού ασχοληθεί με τα κοινά, ήταν επικεφαλής της Κρατικής Αγροτικής Τράπεζας της Ρωσίας.

Το πολιτικό τέκνο του Πούτιν: Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Ο Πούτιν τού εμπιστεύτηκε την προεδρία το 2008 και στη συνέχεια οι δύο πολιτικοί άνδρες ξεκίνησαν το παιχνίδι με τις «μουσικές καρέκλες».

Ο Μεντβέντεφ διετέλεσε Πρόεδρος, ο Πούτιν πρωθυπουργός και τούμπαλιν.

Κράτησε πάντως... ζεστή την προεδρική καρέκλα ενώ προωθούσε τον εαυτό του ως εκσυγχρονιστή.

Όταν τελείωσε η τετραετής θητεία του, ο Μεντβέντεφ άνοιξε με ταπεινότητα τον δρόμο για την επιστροφή του Πούτιν στο Κρεμλίνο. Από το 2020 μέχρι σήμερα διατελεί αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
medvedev

Σε ηλικία 57 ετών, ο Μεντβέντεφ θεωρείται αρκετά νέος για να κυβερνήσει ξανά τη Ρωσία. Παρόλα αυτά, το όνομά του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό του Πούτιν.

Σύμφωνα με το άρθρο 92 παράγραφος 3 του ρωσικού συντάγματος, σε περιπτώσεις που ο επικεφαλής του Κρεμλίνου αδυνατεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά του, αυτά θα εκτελούνται προσωρινά από τον πρωθυπουργό.

Αυτό σημαίνει ότι ο Μιχαήλ Μισούστιν είναι έτοιμος να αναλάβει την εξουσία εάν ο Πούτιν αρρωστήσει βαριά ή πέσει θύμα δολοφονίας.

Σε περίπτωση που ο Πούτιν δεν είναι σε θέση να εργαστεί, το Σύνταγμα δεν του επιτρέπει ρητά να επιστρέψει στην εξουσία εάν αναρρώσει. Έτσι, ο Μισούστιν θα μπορούσε να παίξει το χαρτί του.

Μιχαήλ Μιζίντσεφ: Ο 60χρονος «χασάπης της Μαριούπολης»


Ηγήθηκε της βάρβαρης, αδυσώπητης πολιορκίας της πόλης που άφησε πίσω της περισσότερους από 20.000 νεκρούς αμάχους.
mizinchev

Πρόσφατα διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Αρχηγός του ιδιωτικού στρατού Wagner: Γεβγκένι Πριγκοζίν


Με την ομάδα των μισθοφόρων του, ονόματι «Wagner», ο 61χρονος Πριγκοζίν δημιούργησε έναν δεύτερο στρατό, μια εναλλακτική λύση για τους απογοητευμένους και εξουθενωμένους Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου.
prigozin


Κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, ο ολιγάρχης που διατηρεί στενές σχέσεις με τον Πούτιν, λειτουργεί ως ανώτατος διοικητής των Ρώσων μαχητών.

Ο ηγέτης των Τσετσένων


Ο Ραμζάν Καντίροφ στέλνει τα παιδιά του στο μέτωπο! Ο 45χρονος είναι από τους ένθερμους υποστηρικτές του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία και του αρέσει να επιδεικνύεται.
ramzan

Στο Telegram και στο Tiktok απεικονίζει επανειλημμένως τον εαυτό του όπως και τον προσωπικό του στρατό «Kadyrovtsy» αφήνοντας να εννοηθεί ότι εμπλέκεται με κάποιον τρόπο στον πόλεμο. Του αρέσει να χαρακτηρίζει τους Ουκρανούς ως «νεοναζί διαβόλους».

Παρ’ όλα αυτά, μέχρι στιγμής τα στρατεύματά του τα έχουν πάει καλύτερα στα social media, παρά στο μέτωπο.