Μουντιάλ 2022: Αξιωματούχος παραδέχεται για πρώτη φορά ότι πέθαναν εκατοντάδες εργάτες εξαιτίας των εργασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο
Ο Χασάν Αλ Θαγουάντι, γενικός γραμματέας της Ανώτατης Επιτροπής Παράδοσης και Κληρονομιάς αποκάλυψε ότι ο αριθμός των θανάτων των ανθρώπων που εργάστηκαν για το Μουντιάλ μπορεί να φτάσει μέχρι τους 500
Αν και η Ανώτατη Επιτροπή για την Παράδοση και την Κληρονομιά της διοργάνωσης υποστηρίζει ότι οι θάνατοι που σχετίζονται με τις εργασίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μόλις τρεις, ανώτατος αξιωματούχος του Κατάρ μιλά για πρώτη φορά δημόσια κάνοντας λόγο για εκατοντάδες θύματα.
Ο Χασάν Αλ Θαγουάντι , μίλησε στον Πιρς Μόργκαν αποκαλύπτοντας, όπως αναφέρει το SPORT 24, ότι ο αριθμός των θανάτων των ανθρώπων που εργάστηκαν για το Μουντιάλ μπορεί να φτάσει μέχρι τους 500.
Την Τρίτη (29/11) στον επίσημο λογαριασμό του γνωστού Βρετανού δημοσιογράφου ανέβηκε VIDEO, στο οποίο ρωτάει τον Αλ Θαγουάντι για το «Ποιος είναι ο ειλικρινής, ρεαλιστικός αριθμός των μεταναστών εργαζομένων που πέθαναν εξαιτίας των εργασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο», με τον αξιωματούχο να απαντά.
«Η εκτίμηση είναι περίπου 400, μεταξύ 400 και 500. Δεν έχω τον ακριβή αριθμό. Αυτό είναι κάτι που έχει συζητηθεί», πυροδοτώντας νέα «βόμβα».
World Cup boss Hassan Al-Thawadi tells Piers Morgan 400-500 migrant workers have died as a result of work done on projects connected to the tournament.
— Piers Morgan Uncensored (@PiersUncensored) November 28, 2022
"Yes, improvements have to happen."@piersmorgan | @TalkTV | #PMUQatar pic.twitter.com/Cf9bgKCFZe
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ οι αριθμοί των νεκρών εργατών στο Κατάρ ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, όμως οι διοργανωτές δεν τα αναγνωρίζουν.
Το 2021 ο Guardian ισχυρίστηκε σε ρεπορτάζ του ότι τουλάχιστον 6.750 μετανάστες εργάτες πέθαναν στο Κατάρ από την ανάθεση του Μουντιάλ στη χώρα, ενώ μία έρευνα της Daily Mail υποστήριξε ότι σημειώθηκαν 2.823 ανεξήγητοι θάνατοι μη Καταριανών σε ηλικία εργασίας στο Κατάρ από το 2011.
Από την άλλη, ο Μίνκι Γουόρντεν από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ισχυρίστηκε ότι «τα επίσημα στατιστικά του Κατάρ δείχνουν ότι 15.021 μη Καταριανοί έχασαν τη ζωή τους».