Πορεία για το Ισραήλ άρχισε από το απόγευμα (πρωί για τη Ουάσιγκτον ) της Τρίτης, 14 Νοεμβρίου, στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σύμμαχοι του Ισραήλ και συμμετέχουν ενεργώς στον πόλεμο και την κατατρόπωση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Το πάρκο του Νάσιοναλ Μολ έγινε σημείο συνάντησης, με ισραηλινές και αμερικανικές ταινίες να δεσπόζουν, ενώ δρόμου γύρω από το κέντρο της Ουάσιγκτον αποκλείστηκαν. 



Υπάρχει, επιπλέον, ιστότοπος για την πορεία, την επιστασία της οποίας έχουν αναλάβει οι εβραϊκές Ομοσπονδίες της Βόρειας Αμερικής και τη Σύνοδο των Προέδρων των Αμερικανών Εβραϊκών Οργανώσεων, στον οποίο αναφέρεται ότι μέλη κοινοτήτων από όλες τις ΗΠΑ επρόκειτο να συγκεντρωθούν στην Ουάσιγκτον «για να εκφράσουμε τη δέσμευσή μας στον σημαντικότερο σύμμαχο της Αμερικής στη Μέση Ανατολή, να καταδικάσουμε την αυξανόμενη τάση της αντισημιτικής βίας και παρενόχλησης και να ζητήσουμε να απελευθερωθούν αμέσως και με ασφάλεια όλοι οι όμηροι».

Αναμένονταν, επιπλέον, πολλοί γερουσιαστές και βουλευτές, που επρόκειτο να συμμετέχουν στη διαδήλωση υπέρ του Ισραήλ. Ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία και ο πλέον υψηλόβαθμος Εβραίος αιρετός αξιωματούχος στις ΗΠΑ, ανέβαλε την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου ώστε να είναι παρών στην κινητοποίηση.



ΗΠΑ: Δάκρυσαν βουλευτές από βίντεο με τις επιθέσεις της Χαμάς 


Το Ισραήλ έδινε από την αρχή και συνεχίζει να δίνει στη δημοσιότητα βίντεο με στιγμές από την 7η Οκτωβρίου και τις επιθέσεις της Χαμάς. Ολοκληρωμένο βίντεο παρακολούθησαν την Τρίτη μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Το φιλμ προβλήθηκε ενώπιον περίπου 100 Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών βουλευτών, ενώ μετά την προβολή, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της ισραηλινής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν ενημέρωσαν τα μέλη του Κογκρέσου για την κατάσταση του πολέμου στο Ισραήλ.



Αρκετοί βουλευτές, αφού τελείωσε η προβολή του φιλμ, βγήκαν από την αίθουσα σοκαρισμένοι και με με δάκρυα στα μάτια. Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ και η φιλελεύθερη Εβραία βουλευτής Μαντλίν Ντιν, και οι δύο από την πλευρά των Δημοκρατικών, επίσης τελούσαν υπό το καθεστώς συγκίνησης και έκλαψαν.

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολούθησουν την Πέμπτη ολόκληρο το βίντεο, διάρκειας 43 λεπτών.