«Ο εμβολιασμός είναι πάντα η αρχή του τέλους και το τέλος βασικά για τις πανδημίες και τις επιδημίες », δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, η πνευμονολόγος και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα.

«Είναι πράγματα τα οποία μας έχουν λείψει πάρα πολύ καιρό, όλα αυτά που τώρα τα στερούμαστε θα μπορούμε να τα κάνουμε. Αυτός είναι ο τρόπος να το προλάβουμε, να μην χρειαστεί να θεραπεύσουμε γιατί φυσικά δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε όλο τον κόσμο μιλάμε για 7 δις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στη συμμετοχή των υγειονομικών στο αίτημα για εμβολιασμό κατά του κοροναϊου, η κ. Γκάγκα σημείωσε: «Στο δικό μου τμήμα είναι καθολική η συμμετοχή, ήδη από χθες εμείς είχαμε συμπληρώσει όλοι ότι επιθυμούμε να κάνουμε το εμβόλιο».

Ερωτηθείσα τι θα σημαίνει η επόμενη μέρα του εμβολιασμού, η πνευμονολόγος απάντησε ότι «το να έχουμε ανοσοποιηθεί σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό και να μη φοβόμαστε ότι θα μεταδοθεί η πανδημία είναι πάρα πολύ σημαντικό, θα μας επιτρέψει να γυρίζουμε πίσω στην κανονική μας ζωή να δούμε τους φίλους μας να αγκαλιαστούμε, να ξεκινήσει η οικονομία, να μπορούμε να βγούμε».

Ερωτηθείσα αν την ανησυχεί η κινητικότητα των γιορτών, η κ. Γκάγκα ανέφερε: «Μας ανησυχεί όλους η κινητικότητα των εορτών. Θέλουμε όλοι να δούμε φίλους αλλά θα πρέπει να τους δούμε τηρώντας τα μέτρα δηλαδή τις αποστάσεις, τη μάσκα, να είμαστε σε καλά αεριζόμενους χώρους από εκεί και πέρα εάν αποφασίσουμε να βρεθούμε με κάποιους και να βγάλουμε τη μάσκα να το κρατήσουμε όσο πιο στενό αυτό γίνεται και να μείνουμε με τους ίδιους».

«Δηλαδή μη δούμε δύο φίλους σήμερα και δύο διαφορετικούς αύριο και δύο διαφορετικούς μεθαύριο γιατί δεν είναι μόνο το να κρατήσουμε χαμηλά τον αριθμό των ανθρώπων που κάθονται στο τραπέζι αλλά και πόσοι εναλλασσόμαστε μεταξύ μας», διευκρίνισε η ίδια.