Κενά στη διαδικασία επιστροφής δασκάλων και μαθητών στα θρανία , καταγράφουν οι εργαζόμενοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με χαρακτηριστικότερη τη μη διεξαγωγή rapid test.

Όπως επισημαίνει στα parapolitika.gr ο αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Γιώργος Τρούλης, ναι μεν λειτουργεί ήδη η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας στην οποία υποβάλλουν αίτηση όσοι επιθυμούν να κάνουν τεστ, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει προγραμματιστεί κανένα ραντεβού από τον ΕΟΔΥ.

«Αυτά που βλέπουμε από το πρωί, για παράδειγμα στην Καλαμαριά, στον Βύρωνα και αλλού, είναι πρωτοβουλίες των δήμων σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων και ιδιωτικούς φορείς. Συνεπώς, οι δαπάνες βαραίνουν τους δήμους και οι έλεγχοι δεν εντάσσονται στον κεντρικό σχεδιασμό». Η δε εντύπωση ότι από Δευτέρα στα σχολεία θα διενεργούνται προληπτικοί έλεγχοι για τον κοροναϊό, δεν είναι αληθής.

«Εμείς οι εκπαιδευτικοί, όταν εγκριθεί το αίτημα μας θα πρέπει να πηγαίνουμε σε ένα από τα 386 εμβολιαστικά κέντρα του ΕΟΔΥ που θα μας υποδειχθεί» δηλώνει ο κ. Τρούλης. Συνεχίζει δε λέγοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για επαναλαμβανόμενα τεστ παρότι «καθημερινώς θα ερχόμαστε σε επαφή με τουλάχιστον 25 παιδάκια στα οποία θα παραδίδουμε μαθήματα σε κλειστές και μη αεριζόμενες αίθουσες αφού δεν είναι δυνατόν να ανοίγουμε τα παράθυρα χειμωνιάτικα».

Τέλος, υπάρχει ένα ακόμη ζήτημα το οποίο έχει τεθεί από τους υπηρεσιακούς επιτελείς και αφορά κυρίως στον χρόνο της μαζικής αποχώρησης των παιδιών από τα σχολεία το μεσημέρι αφού σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο σχεδιασμός αφορά μόνον στην πεντάλεπτη διαφορά της ώρας προσέλευσης μόνο το πρωί.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι προετοιμασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς ώστε από Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά να μπορούν να ανοίξουν εφαρμόζοντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες.