«Η πανδημία έχει ένα συγκεκριμένο μοντέλο, το τρίτο κύμα θα έρθει και θα είναι πιο θανατηφόρο », δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Mea Culpa’’ με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Κωνσταντίνος Συρίγος.

Ο κ. Συρίγος επισήμανε πως «το ακορντεόν δηλαδή το άνοιξε κλείσε της αγοράς και όχι μόνο έχει κουράσει».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Συρίγου στα Παραπολιτικά 90,1:

«Η πανδημία έχει ένα συγκεκριμένο μοτίβο που το ξέραμε και το λέγαμε και εγώ το έλεγα από το Μάρτιο. Θα έρθει το δεύτερο κύμα δεν υπάρχει τρόπος να το γλιτώσουμε. Θα έρθει το τρίτο κύμα και θα είναι το πιο θανατηφόρο, ίσως υπάρξει τρόπος να το γλιτώσουμε. Πράγματι αρχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα, θέλω να ελπίζω ότι δεν είναι ακόμη το τρίτο κύμα αλλά θα έρθει το τρίτο κύμα αν δεν κάνουμε κάτι. Είναι μαθηματικά μοντέλα και δεν έχει νόημα να εθελοτυφλούμε», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις,
ο κ. Συρίγος σημείωσε: «Είναι σαφές ότι αυτό είναι μια υγειονομική βόμβα, είναι κάτι το οποίο προκαλεί προβλήματα πρέπει όμως να πω ότι δεν είναι το μόνο που φταίει. Φταίνε όλα, φτάνει πάρα πολλά. Φταίει πρώτα από όλα ότι ο κόσμος έχει κουραστεί. Το άνοιξε-κλείσε, το ακορντεόν που επιστημονικά μπορεί να είναι σωστό κουράζει τον κόσμο».

Αναφορικά με τη συνάντησή του με τον Άγγελο Συρίγο, δήλωσε: «
Μου έκανε την τιμή και με κάλεσε στο γραφείο του με τον οποίο δεν έχουμε καμία συγγένεια ανακαλύψαμε ότι έχουμε δύο κοινά, το ένα είναι το επίθετο και το δεύτερο είναι ότι υπήρξαμε και οι δύο στόχος του Ρουβίκωνα. Μας συνδέουν αυτά τα πράγματα έτσι ανταλλάξαμε απόψεις και εμπειρίες πώς αυτά τα πράγματα μπορούν να αποφευχθούν και ποια είναι η πορεία τους, πως εξελίσσονται μέσα στο χρόνο. Και ένα μέρος αυτών που συζητήσαμε ήταν η άτυπη ασυλία που σιγά –σιγά δημιουργείται στην κοινωνία και στις συνειδήσεις όλων ότι «εν πάση περιπτώσει δεν κάνουν κανένα φόνο τα παιδιά».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν προς το καλύτερό ως προς αυτή την νοοτροπία αυτής της ασυδοσίας,
απάντησε: «Είναι ένα φαινόμενο από το οποίο φαίνεται ότι ο πολιτισμός μας αναγκαστικά πρέπει να περάσει είναι προφανές όμως ότι δεν παράγει πολιτική, δεν παράγει ουσία και είναι ζήτημα χρόνου να ξεφουσκώσει. Μακάρι εμείς να είμαστε από τις χώρες που θα ξεφουσκώσει όσο το δυνατόν νωρίτερα».

«Και η πανδημία και αυτά τα φαινόμενα έχουν ένα κοινό, ξεκινάνε λίγο-λίγο και μικρά-μικρά, κάποια στιγμή γίνονται ανεξέλεγκτα και δεν ξέρεις πόσο μεγάλη ζημιά μπορεί να κάνουν και μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Μοιάζουν πάρα πολύ», δήλωσε επιπρόσθετα.