Για το επίσημο δείπνο των υψηλών προσκεκλημένων, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο , με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, μίλησε ο chef Λευτέρης Λαζάρου στο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και τη Σάσα Σταμάτη, αποκαλύπτοντας τις συζητήσεις του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπουλου και τον πρίγκιπα και διάδοχο του Βρετανικού Θρόνου, Κάρολο.

«Η ίδια η Πρόεδρος με κάλεσε να μιλήσουμε μαζί για κάτι που ήθελε να μου ζητήσει. Προφανώς, ήταν δική της η πρωτοβουλία και ίσως κάποιων ανθρώπων που είναι συνεργάτες της. Με την κ. Σακελλαροπούλου μιλήσαμε για πολλά από την πρώτη μας επαφή. Αυτό που έζησα για πρώτη φορά επισκεπτόμενος το Προεδρικό Μέγαρο ήταν ότι αισθάνθηκα σαν να ήμουν σπίτι μου, γιατί υπήρχε πάρα πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και γλυκιά φιλοξενία. Οπότε ένιωσα πάρα πολύ άνετα συζητώντας με την Πρόεδρο.

Μιλήσαμε για την πανδημία, την εστίαση, που έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα, και κάποια στιγμή αρχίσαμε να μιλάμε για την Ελλάδα, τα προϊόντα της, τα οποία είναι τιμή μας που εμείς, οι μάγειροι, υποστηρίζουμε», αναέφερε και πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή, όπως μιλούσαμε, μου είπε:
«Θέλω για τη μεγάλη γιορτή που ετοιμάζουμε όλοι για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας μας να κάνουμε ένα μενού στηριζόμενοι στα ελληνικά προϊόντα». Από εκεί ξεκίνησε ένα μικρό κουβάρι: ανταλλάξαμε πάρα πολλές φορές e-mails, γιατί οι καλεσμένοι έχουν διατροφικές συνήθειες, αλλεργίες, υπάρχει και ο COVID, που μας περιόριζε πολλές φορές, ενώ είχαμε να δούμε και ποιοι θα έρθουν, ποιοι δεν θα έρθουν… Ηταν μια «τρίλιζα» αυτή η προετοιμασία.

Όσο για το τι του είπαν ο Κάρολος και η Καμίλα, μετά το δείπνο ανέφερε πως «ο Κάρολος είπε ότι του άρεσε πολύ το δείπνο. Ηταν πολύ ευχαριστημένος με το ψάρι. Του άρεσε το χριστόψαρο. Κατάλαβε τι ψάρι είναι, γιατί το γνωρίζουν και στην Αγγλία. Αλλά τα δικά μας ψάρια δεν τα έχει καμία άλλη χώρα. Η Καμίλα, πολύ ευγενική, με χαιρέτησε, ήταν πολύ ζεστή», κατέληξε.