Μια αγκαλιά που θα την βοηθήσει να ξεπεράσει όσα έζησε πριν ακόμη γίνει ενός έτους, είναι αυτό που χρειάζεται τώρα η μικρή Λυδία. Το δεύτερο θύμα της συγκλονιστικής δολοφονίας, η κόρη της Καρολάιν, είναι τώρα η προτεραιότητα για τις δύο οικογένειες αυτής της τραγωδίας.

Οι παππούδες του μωρού, φαίνεται πως καθώς βιώνουν αυτή την τραγωδία έχουν την πρόθεση της συνεννόησης για το καλό της εγγονής τους.

Στο πλευρό της Λυδίας οι δύο οικογένειες

Οι δύο οικογένειες βρίσκονται σε επικοινωνία μέσω των δικηγόρων τους προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση για το μέλλον του παιδιού. Η μητέρα της Καρολάιν έχει ήδη ζητήσει από το δικηγόρο της να κινήσει τις διαδικασίες για να αναλάβει την επιμέλεια της μικρής Λυδίας. «Θα επισκεφτούμε τον εισαγγελέα ανηλίκων. Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την οικογένεια του δράστη. Η μητέρα της Καρολάιν έχει άριστη σχέση με τους γονείς του δράστη. Θα βρούμε την ιδανικότερη λύση» σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Αθανάσιος Χαρμάνης.

«Μαζί με τη Σούζαν θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας διασφαλίζοντας ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, ότι η μικρή της κόρη Λυδία θα μεγαλώσει με όλα τα εφόδια που μπορούμε να της προσφέρουμε και ότι η ανάμνηση της μητέρας της θα ζήσει για πάντα» τόνισε ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς.

Τι προβλέπεται για τη Λυδία

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κοινωνικές υπηρεσίες ήδη ερευνούν το περιβάλλον των δύο οικογενειών, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν για το ποια θα ήταν η καλύτερη λύση για το ενός έτους κοριτσάκι.

Μια από τις δύο οικογένειες θα λάβει την επιμέλεια του παιδιού, ενώ σύμφωνα με έμπειρους νομικούς, η συνεπιμέλεια στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αδύνατη. «Δεν μπορεί να λειτουργήσει σε καμία περίπτωση, όταν η μία οικογένεια διαμένει στην Αθήνα και η άλλη στην Αλόννησο» ανέφερε η δικηγόρος Ράνια Μαργέλη.

Ο ρόλος του πιλότου στη ζωή της Λυδίας

Ένα σημαντικό ερώτημα αφορά τον ρόλο που θα μπορεί να έχει ο 33χρονος στη ζωή της Λυδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθ’ομολογία δράστης έχει εκφράσει την πρόθεση να έχει ενεργό ρόλο στην ανατροφή του παιδιού. «Από τη στιγμή που θα αναλάβουν οι παππούδες, δεν θα έχει την επιμέλεια, θα έχει μόνο την άσκηση της γονικής μέριμνας. Αλλά θα μπορούν, αυτός που θα αναλάβει την επιμέλεια, να καταθέσουν αίτηση αφαίρεσης της γονικής μέριμνας» πρόσθεσε η κυρία Μαργέλη.

Η φροντίδα της μικρής Λυδίας με τον καλύτερο τρόπο και η προστασία της σε ένα ασφαλές περιβάλλον είναι ένα από τα βασικά αιτήματα της κοινωνίας που σοκαρισμένη ακόμα παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από αυτό το σοκαριστικό έγκλημα.