Σε πολύ χαμηλά επίπεδα , πολύ κάτω από τον επίσης χαμηλό γενικό δείκτη θετικότητας της χώρας μας, βρίσκεται ο δείκτης θετικότητας, τον οποίο καταγράφει η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ λίγα είναι επίσης εκείνα τα τμήματα σχολείων των δύο βαθμίδων, στα οποία έχει ήδη καταγραφεί τουλάχιστον ένα θετικό αποτέλεσμα test, είτε σε μαθητή ή μαθήτρια είτε σε εκπαιδευτικό είτε σε εργαζόμενο λοιπών ειδικοτήτων.

Συγκεκριμένα, μέχρι το βράδυ της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου είχαν διενεργηθεί περισσότερα από 800.000 test από μαθητές ή μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους λοιπών ειδικοτήτων, ενώ θετικά αποτελέσματα είχαν “δώσει” μόλις κάτι περισσότερο από 620 μαθητές και μαθήτριες, περίπου 90 εκπαιδευτικοί και λιγότεροι από 20 εργαζόμενοι λοιπών ειδικοτήτων.

Έτσι, ο δείκτης θετικότητας στο σύνολο των σχολείων της χώρας μας διαμορφώθηκε στο εκπληκτικά χαμηλό… 0,18%.

Επίσης, λίγο περισσότερα από 300 ήταν μέχρι το βράδυ της Τρίτης τα τμήματα των σχολίων των δύο βαθμίδων, στα οποία είχε καταγραφεί τουλάχιστον ένα κρούσμα του νέου κοροναϊού.

Σημειώνεται ότι είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο συνολικός αριθμός των μαθητών και των μαθητριών στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας ανέρχεται σε περισσότερους από 1.350.000.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες αυτοί κατανέμονται σε περισσότερες από 13.500 σχολικές μονάδες. Οι μαθητές ανέρχονται σε περισσότερους από 710.000 και οι μαθήτριες σε περισσότερες από 660.000. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η αναλογία των ανηλίκων ηλικίας έως 17 ετών στο σύνολο των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη χώρα μας ήταν μέχρι την περασμένη εβδομάδα στο 12,2%, αλλά, με την έναρξη του σχολικού έτους, επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των ειδικών επιστημόνων, καθώς η αναλογία των ανηλίκων έφτασε στο 25% επί του συνόλου των νέων ημερησίων καταγεγραμμένων κρουσμάτων, ποσοστό το οποίο σημειώνεται σε όλες τις χώρες με σχολικό έτος εν εξελίξει, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ