Επίσημα στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική - Τι αποφάσισε η Επιτροπή
Σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού παραμένουν και οι περιφέρειες Καστοριάς, Δράμας, Ημαθίας, Ξάνθης,Πιερίας, Πέλλας και Καβάλας
Δυσάρεστα είναι τα νέα για τέσσερις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, καθώς όπως όλα δείχνουν τείνουν σε μίνι lockdown.
Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης την Τετάρτη, η Επιτροπή εισηγήθηκε το «κόκκινο» για τις περιφέρειες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.
Επίσης, σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού παραμένουν και οι περιφέρειες Καστοριάς, Δράμας, Ημαθίας, Ξάνθης,Πιερίας, Πέλλας και Καβάλας.
Παράλληλα, σε πορτοκαλί επίπεδο πέφτει η Π.Ε. Αργολίδας.
Οι τέσσερις αυτές περιοχές οδεύουν όπως όλα δείχνουν σε εφαρμογή μίνι lockdown. Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα που εφαρμόζονται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι τα εξής:
Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Ραγδαία η αύξηση νοσηλειών
Σημειώνεται εξάλλου ότι η αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ το τελευταίο δεκαήμερο είναι ραγδαία. Ειδικά στις ΜΕΘ – COVID η αύξηση ανήλθε σε 24,49%, ενώ στη Μακεδονία -εκτός Θεσσαλονίκης, έφτασε στο 38,46%.
Στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας αντιμετωπίζουν τα σοβαρά περιστατικά Covid αλλά και τα παιδιατρικά. Σε αυτή την κατεύθυνση, το υπουργείο Υγείας θέτει σε εφαρμογή σχέδιο θωράκισης των γενικών νοσοκομείων, των γειτονικών νομών, προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν σοβαρά περιστατικά Covid και παιδιατρικά περιστατικά με κοροναϊό.
Την επόμενη εβδομάδα μεταβαίνουν στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας ομάδες γιατρών,προκειμένου να επανεκπαιδεύσουν τους συναδέλφους τους στην αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών κοροναϊού.
Αύξηση ιικού φορτίου
Την ίδια ώρα, εκτοξεύτηκε το ιικό φορτίο στα λύματα σε Αττική κατά 58%, Αλεξανδρούπολη 198%, Ξάνθη 166% και Λάρισα 62%. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μας περιμένει δύσκολος χειμώνας και σημειώνουν ότι πρέπει να «ανέβει» ο ρυθμός των εμβολιασμών.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας πατήστε εδώ: Επιδημιολογικός Χάρτης