Δεκαπέντε χρόνια μετά η Νατέλα ψάχνει ακόμη τον Άλεξ
Δεκαπέντε χρόνια μετά, ζητάει να μπορέσει να τον θάψει και να του ανάψει το καντηλάκι
Για περισσότερα από 15 χρόνια μετά την εξαφάνιση, η Νατέλα αναζητά ακόμη τη σορό του γιου της Αλεξ, για να μπορέσει να τον κηδέψει. Ο δικηγόρος της μητέρας του μικρού Άλεξ από τη Βέροια, που εξαφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2006 στη Βέροια, ανέφερε ότι η μητέρα του είναι σίγουρη ότι οι δράστες γνωρίζουν πού βρίσκεται η σορός του. Σύμφωνα με τον Μανώλη Αναστασάκη, η Νατέλα απηύθυνε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό να μιλήσει προκειμένου «να μπορέσει να τον θάψει και να του ανάψει το καντηλάκι».
«Καμία μητέρα δεν μπορεί να αποδεχτεί το γεγονός ότι έχει χάσει το παιδί της και καμία μητέρα δεν μπορεί να σταματήσει να αγωνίζεται μέχρι να βρει τη σορό του παιδιού της, του άτυχου Άλεξ, προκειμένου να έχει το ελάχιστο δικαίωμα που έχει κάθε άνθρωπος. Φυσικά δεν έχει σταματήσει να παλεύει γι’ αυτό», είπε ο Μανώλης Αναστασάκης. Και συνέχισε: «Βεβαίως κοντεύουμε 16 χρόνια τώρα. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο πια».
Παράλληλα εξήγησε ότι η πλευρά της οικογένειας του Άλεξ θεωρεί ότι συμμετείχαν στο έγκλημα και ενήλικοι που βοήθησαν να εξαφανιστεί το πτώμα του παιδιού. «Είχαμε μία σειρά από δικαστήρια, αρχικώς καταδικάστηκαν σε αναμορφωτικά μέτρα τα πέντε παιδιά, τα οποία εκφόβιζαν τον άτυχο Άλεξ και στα πλαίσια αυτού του εκφοβισμού επήλθε και ο θάνατός του. Όταν κυνηγώντας τον στους δρόμους της Βέροιας προκάλεσαν το θάνατό του. Από εκεί και πέρα αρχίζει το μυστήριο γιατί προσπαθούν με τους ενήλικους να κρύψουν το πτώμα και να δημιουργήσουν όλα αυτά σενάρια που απομάκρυναν τις έρευνες από τον κεντρικό πυρήνα που ήταν ακριβώς ο θάνατός του», τόνισε ο Μανώλης Αναστασάκης.
Επιπλέον ανέφερε ότι καταδικάστηκαν και κάποιοι από τους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών. Ωστόσο η πλευρά της Νατέλα προσπάθησε να πιέσει τους ενήλικες για να μάθει τι έγινε η σορός του παιδιού της και με αστικό δικαστήριο. Έτσι ζήτησε αποζημίωση, την οποία θα έδινε στο «Χαμόγελο του Παιδιού». «Οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν περιουσιακά στοιχεία οπότε δεν εκτελέστηκε ποτέ (σ.σ. η απόφαση)», είπε ο δικηγόρος.