Μία  νέα  μαρτυρία προκάλεσε αίσθηση στη δίκη του «ψευτογιατρού» ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Σε αυτή την περίπτωση ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε στο μάρτυρα ως πιλότος της πολεμικής αεροπορίας και του απέσπασε 200.000 ευρώ πουλώντας του μία μετοχή της τράπεζας Ανατολής, υποσχόμενος πως θα του διπλασιάσει τα κέρδη του.

«Μου τον σύστησε ο κουμπάρος μου, ήταν ιδιαίτερα ευφυής, κοινωνικός και πολύ προσιτός. Μου συστήθηκε με την ιδιότητα του πιλότου, μας έδειχνε βίντεο με πτήσεις αεροπλάνου, πιστεύαμε ότι ήταν άσος πιλότος της πολεμικής αεροπορίας» ανέφερε ο μάρτυρας και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος, που το συστήθηκε ως Κόντος και όχι ως Κοντοστάθης, έμενε στο Κορωπί και άρχισαν να κάνουν παρέα επειδή τα παιδιά τους ήταν στην ίδια ηλικία.

«Τον αναζήτησα»

«Κάποια στιγμή νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και τον αναζήτησα. Δεν υπήρχε Κόντος στο νοσοκομείο, μου είπαν ότι εκεί νοσηλεύεται ενας Κοντοστάθης. Τον ρώτησα για την αλλαγή του ονόματος και μου είπε ότι είχε γίνει κάτι με τον Ερντογάν και τους Τούρκους και έπρεπε να αλλάξει το όνομά του για να μην τον βρουν οι Τούρκοι» περιέγραψε ο μάρτυρας στο δικαστήριο.

Κατά τον μάρτυρα, ο κατηγορούμενος τον έπεισε να αγοράσει μια μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής έναντι 200.000 ευρώ και του υποσχέθηκε ότι θα του αποφέρει διπλάσιο κέρδος. «Του έδωσα στο χέρι μετρητά 100.000 ευρώ και στη συνέχεια, ύστερα από πίεση, άλλα 90.000 ευρώ σε μετρητά. Στην τράπεζα σε λογαριασμό του κατέθεσα άλλα 5.300 ευρώ» είπε ο μάρτυρας, που περιέγραψε τον 48χρονο κατηγορούμενο ως έναν άνθρωπο ιδιαίτερα χειριστικό.

«Και κάρτες SIM»

«Εκτός από χρήματα, μου ζήτησε κάρτες SIM για να τα δώσουμε σε γεροντάκια στον Άγιο Όρος. Μάλιστα μου είπε ότι θα κρατήσει αυτός τη μία κάρτα SIM για να μπορεί να επικοινωνεί χωρίς να τον βρίσκουν οι Τούρκοι» είπε ο μαρτυρας και συμπλήρωσε πως οι μήνες περνούσαν και περίμενε πίσω τα χρήματά του και μάλιστα διπλασιασμένα.

«Είχε περάσει ενάμιση χρόνος και ακόμα περίμενα. Του ζητούσα τα χρήματα και άρχισε να αραιώνει τις επαφές: μια μου ελεγε ότι ήταν στη Ρόδο, μία στην Κύπρο, μία στο Ισραήλ. Προσπαθούσα να πάρω τα χρήματά μου πίσω και λίγα λίγα μου επέστρεψε 30.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα τα έχασα. Ημουν χάλια οικονομικά. Το 2020 έμαθα από τα κανάλια γιατί κατηγορείται. Όλοι όσοι τον γνωρίζαμε στην Παιανία χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Πού να το φανταστούμε; Ζούσε ανάμεσά μας, όλοι για πιλότο τον ξέραμε» κατέληξε.

«Εξαπατήθηκα»

Όταν ερωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου αν όλα αυτά τα χρόνια, από το 2013 έως το 2020, πίστευε ότι είχε χάσει τα χρήματά του επειδή δεν τελεσφόρησε η επένδυση ή επειδή εξαπατήθηκε από τον κατηγορούμενο, εκείνος απάντησε: «Οτι εξαπατήθηκα αλλά τι μπορούσα να κάνω; Αν τον πήγαινα στα δικαστήρια, δεν θα μου επέστρεφε τίποτα. Προσπαθούσα να πάρω κάποια χρηματα πίσω. Μπόρεσα μόνο αυτά τα 30.000 ευρώ».

Νωρίτερα στο δικαστήριο κατέθεσαν οι δύο γιοι καρκινοπαθούς ο οποίος απεβίωσε από την οικογένεια του οποίου ο «ψευτογιατρός» απέσπασε 39.000 ευρώ.

«Τον έβλεπα να λιώνει»

«Ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ, τον έβλεπα που έλιωνε. Όταν ένας άνθρωπος επί τέσσερις μήνες έχει πυρετό κάθε ημέρα καταλαβαίνετε ότι βασανίζεται» κατέθεσε στο δικαστήριο ο ένας γιος του θύματος.

Μάλιστα ο «ψευτογιατρός» μέχρι και την τελευταία στιγμή «πούλαγε» στους συγγενείς του ασθενούς ελπίδα. «Ο πατέρας μου απεβίωσε στις 5 Νοεμβρίου 2015. Ο πατέρας μου την εβδομάδα που απεβίωσε ήταν πραγματικά σε κώμα. Ερχόταν ο Κοντοστάθης και μου έλεγε «μη χάνεις την ελπίδα, μη φοβού»» περιέγραψε ο γιος του θύματος. Ο ασθενής νοσηλεύτηκε μάλιστα μετά από προτροπή του «ψευτογιατρού» στο νοσοκομείο 401.

«Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως δε γίνεται οι γιατροί να σε βλέπουν να πηγαίνεις στο γκρεμό και να μην σου λένε τίποτα. Όταν πήγαμε στα επείγοντα στο 401 μας είπε μία, μάλλον, ειδικευόμενη γιατρός «α είναι πολύ καλός γιατρός ο κ. Κόντος, έχω διαβάσει συγγράματα του». Ο κατηγορούμενος μας συστήθηκε ως ογκολόγος. Δε φτάσαμε  ποτέ στην κουβέντα πως η θεραπεία δεν αποδίδει. Πάντα έβρισκε δικαιολογίες. Έδινε στο πατέρα μου σταγόνες, χυμούς κ.ά, είχε χάσει κιλά, δεν έτρωγε» τόνισε ο μάρτυρας στο δικαστήριο.