Τρεις είναι οι εισαγγελείς που αναλαμβάνουν την υπόθεση του θανάτου των παιδιών από την Πάτρα, στοιχείο ενδεικτικό της σημασίας που δίνουν οι δικαστικές αρχές στο λεγόμενο «έγκλημα του αιώνα».

Ο φάκελος της υπόθεσης έφυγε από την Πάτρα για την Αθήνα και σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» οι τρεις εισαγγελείς Πρωτοδικών της Αθήνας ασχολούνται πλέον με το θάνατο των παιδιών. Ένας εισαγγελέας, για κάθε παιδί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο λόγος που γίνεται αυτό, που δηλαδή δεν πήρε όλο το φάκελλο ένας εισαγγελέας αλλά τρεις, για να επιταχυνθεί η έρευνα. Η εντολή είναι η έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως…

Εξονυχιστικές έρευνες για το κάθε παιδί

Ο φάκελος της Τζωρτζίνας βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο σημείο, και οι αρχές ξεκινούν έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγαν από τη ζωή: Της Μαλένας που πέθανε σε ηλικία 3,5 ετών τον Ιούλιο του 2019 και της Ιριδας που ήταν μόλις 6 μηνών και έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2020.

Η νέα έρευνα που ξεκινά για τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας -μετά τη δίωξη σε βάρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας- θα γίνει υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Οι εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνάς τους αναμένεται να κάνουν «φύλλο και φτερό» τους ιατρικούς φακέλους των άλλων δυο παιδιών, καλώντας για κατάθεση τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ενεπλάκησαν στις δύο υποθέσεις. Παράλληλα, θα διερευνήσουν όλες τις δυνατότητες από πλευράς ιατρικών εξετάσεων σε όργανα των δύο παιδιών ώστε να προχωρήσει άμεσα η έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι στον θάνατο της Ιριδας αίσθηση έχει προκαλέσει το ματωμένο πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά τον θάνατό του. Eπίσης, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα παρά το γεγονός πως είχε γνωμάτευση από το εργαστήριο των Ιωαννίνων πως ο θάνατος της Ίριδας προήλθε από αγενεσία φλεβοκόμβου, επεσήμανε στην έκθεσή της και το γεγονός του πνευμονικού οιδήματος. Τα παραπάνω στοιχεία συναινούν σε ασφυκτικό θάνατο.

Ερωτήματα για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς


Την ίδια ώρα, γίνεται παράλληλη έρευνα για το θάνατο της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας, η οποία πέθανε το 2020, με πολλά ερωτήματα να «εκκρεμούν» για το θάνατό της, για την περιουσίας της, ακόμα και για τον… τάφο της, στον οποίο μέχρι πριν από λίγα 24ωρα αντί για δική της φωτογραφία, υπήρχε μία με έναν άγνωστο άνδρα!

Θυμίζουμε ότι από χθες, έχει δοθεί εντολή να γίνει εκταφή της γυναίκας, η οποία όσο ήταν εν ζωή, είχε κάνει πληρεξούσιο στον πατέρα της οικογένειας Μάνο Δασκαλάκη, να διαχειρίζεται όλα τα οικονομικά της.

Αν και είχε κάποια οικονομική επιφάνεια, η σορό της βρίσκεται σε έναν παρατημένο τάφο, με έναν ξύλινο -και όχι μαρμάρινο- σταυρό. Όσο για τους συγγενείς της, τους λίγους μακρινούς που της είχαν απομείνει, δεν ενημερώθηκαν για την κηδεία της αλλά ούτε καν για το θάνατό της τον οποίο πληροφορήθηκαν από την τηλεόραση.

Πολλοί είπαν ότι αρχικά το ζευγάρι δεν πλήρωνε καν ενοίκιο με «αντάλλαγμα» να φροντίζει την σπιτονοικοκυρά η οποία είχε εκφράσει επιθυμία να αφήσει το ακίνητο στην μικρή Τζωρτζίνα. Ωστόσο οι σχέσεις φαίνεται να ψυχράθηκαν όταν τελικά ζήτησε από την οικογένεια ένα μικρό ενοίκιο…

Η 69χρονη έφυγε από τη ζωή στις 13 Σεπτεμβρίου του 2020 ενώ νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Στο πιστοποιητικό θανάτου ως αιτία έχει αναγραφεί «νεόπλασμα μήτρας – οστεολογικές βλάβες».

Η κινητοποίηση 10 συγγενών της σπιτονοικοκυράς


Δέκα συγγενείς της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μανώλη Δασκαλάκη, έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο αλλά και σε ιδιωτικό ερευνητή για να εξεταστούν όλες οι πτυχές γύρω από τα αίτια θανάτου της 69χρονης αλλά και για το τι έχει γίνει με την περιουσία της.

Πρώτα ξαδέρφια της αλλά και ανίψια της, που παρακολουθούν όλες αυτές τις ημέρες τις εξελίξεις, αποφάσισαν να απευθυνθούν σε ειδικούς. Μίλησαν με δικηγόρο με τον οποίο θα συναντηθούν σήμερα ενώ ήδη ντετέκτιβ ξεκίνησε τις έρευνες σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος».