Σχετικά με τις έρευνες για το θάνατο της μικρής Ίριδας και της μικρής Μαλένας μίλησε στο LIVE NEWS, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Όπως ανέφερε, «ο χρόνος διάρκειας της κεταμίνης είναι περίπου δύο ώρες ημίσειας ζωής, δηλαδή κάθε δύο ώρες πέφτει η ποσότητά της δια του δύο», συμπληρώνοντας ότι αν είχε χορηγηθεί στο Ωνάσειο η κεταμίνη θα έπρεπε να έχει ανιχνευθεί στα ούρα του κοριτσιού και όχι 7 μήνες μετά.

«Νομίζω ότι η τοξικολογική που έχουμε στη διάθεσή μας είναι στο αίμα, συνεπώς δεν μπορεί να συνδέονται αυτά τα δύο μεταξύ τους», συμπλήρωσε ο κ. Γαλεντέρης.

Σχετικά με την Ίριδα, ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι τα ευρήματα μπορεί να είναι συμβατά με ασφυκτικό θάνατο. «Θεωρώ ότι είναι συμβατά, αλλά θα πρέπει να αποκλειστεί οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο για να βγάλουμε αυτό το συμπέρασμα. Θα γίνει με τη μέθοδο του αποκλεισμού», είπε.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνουν νέες έρευνες στους ιστούς και τα όργανα του βρέφους και ενδεχομένως να έχουμε κάποια νέα ευρήματα ή να ενισχύσουμε αυτά που έχουμε» σημείωσε ακόμη ο ιατροδικαστής, τονίζοντας ωστόσο, ότι όποιος αναλάβει την υπεράσπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης θα έχει αρκετά επιχειρήματα για να αντικρούσει το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου.

«Το πρώτο που θα πρέπει να εξετάσουμε είναι αν ισχύει το εύρημα για την αγενεσία ή η υποπλασία του φλεβοκόμβου. Για να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε άλλη μελέτη, θα πρέπει να αποκλειστεί πρώτα αυτό», υπογράμμισε ο ιατροδικαστής.

Τέλος, ο κ. Γαλεντέρης επανέλαβε ότι είναι ένα αρκετά σπάνιο φαινόμενο, αλλά τόνισε ότι η αγενεσία φλεβοκόμβου είναι μια ακέραια αιτία θανάτου.