Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις ραγδαίες εξελίξεις της υπόθεσης θανάτου των παιδιών από την ΠάτραΕιδικότερα, για την ουσία που εντοπίστηκε στη Τζωρτζίνα, την κεταμίνη δηλαδή, μίλησε στο Live News, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Χρύσα Σαρδέλη, καθώς οι αποκαλύψεις στην συγκλονιστική υπόθεση της Πάτρας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρθηκε σήμερα, Τετάρτη, σε ρεπορτάζ του STAR, η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας και έγινε η αιτία θανάτου της, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την ποινική δίωξη εις βάρος της μητέρας του κοριτσιού, Ρούλας Πισπιρίγκου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, και την προφυλάκισή της, διαπιστώθηκε ότι είναι «καθαρή» και άρα θα μπορούσε κάποιος να την προμηθευτεί είτε από νοσοκομείο, είτε από φαρμακαποθήκη.

Ωστόσο, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, στο εργαστήριο του οποίου έγιναν οι εξειδικευμένες τοξικολογικές εξετάσεις και ανιχνεύθηκε η κεταμίνη, μιλώντας στο MEGA, διέψευσε αυτά τα στοιχεία και τόνισε πως πρόκειται περί «παρεξήγησης».

«Για την κεταμίνη υπάρχει μια μικρή παρεξήγηση σε όσα ακούγονται. Η κεταμίνη είναι μια φαρμακολογικώς δραστική ουσία, η οποία ανιχνεύθηκε στο εργαστήριό μας, με τη μορφή που κυκλοφορεί: αυτή της υδροχλωρικής κεταμίνης», σημείωσε η κυρία Σαρδέλη, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει γίνει κάποια άλλη ανάλυση, δηλαδή αν είναι νοσοκομειακή ή όχι.

«Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την κεταμίνη που υπάρχει και χορηγείται νομίμως στα νοσοκομεία, από την κεταμίνη που κυκλοφορεί παρανόμως», διευκρίνισε.

Μάλιστα, όπως σημείωσε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας το γεγονός αυτό αφορά και στην κεταμίνη που χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι για τα ζώα. «Είναι ακριβώς το ίδιο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η Χρύσα Σαρδέλη.