Συνεχώς νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την Κιβωτό του κόσμου , αλλά και τα πρόσωπα που σχετίζονται με την διοίκηση της δομής.

Ο Σπύρος Χαριτάτος μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για την συνάντηση αλλά και την συνέντευξη που έκανε στον πατέρα Αντώνιο στο παρελθόν για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Τον Μάιο του 2015 επικοινώνησε μαζί μου μία κυρία από το Εμπορικό τμήμα της κιβωτού του κόσμου με το ερώτημα ”ασχολείστε με το Χαμόγελο του παιδιού, τα Παιδιά SOS αλλά δεν έχετε μιλήσει ποτέ για εμάς”».

Τότε ο κ. Χαριτάτος τους ρώτησε τι θα ήθελαν να προσφέρει για τη δομή και έτσι κανονίστηκε η επίσκεψη του δημοσιογράφου στην δομή του δήμου Πωγωνίου, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ο δημοσιογράφος και δικηγόρος πήγε οδικώς με συνεργάτες στην δομή και η συνάντηση με τον πατέρα Αντώνιο έγινε βράδυ με την προσοχή του κ. Χαριτάτου να κερδίζει το πολυτελές όχημα με το οποίο έφθασε ο πατέρας Αντώνιος.

Στην αρχική συζήτηση, εκτός κάμερας που έγινε μεταξύ τους έδωσε την εντύπωση στον Σπύρο Χαριτάτο ότι θα γίνει μία συνέντευξη με πολλές προεκτάσεις και θέματα άμεσου ενδιαφέροντος που θα σοκάρουν.

Ωστόσο η συνέντευξη που έγινε μπροστά στην κάμερα ήταν τελείως διαφορετικού περιεχομένου και ύφους, με τον πατέρα Αντώνιο να μιλά μόνο για την δομή και τις ανάγκες που έχει, παρά τις προσπάθειες του δημοσιογράφου να στρέψει την κουβέντα σε γεγονότα που είχαν συζητηθεί το προηγούμενο βράδυ.

Στην συνέχεια ο Σπύρος Χαριτάτος τόνισε ότι το κτίριο της δομής στο δήμο Πωγωνίου είναι θηριώδες και παρ’ όλα αυτά ο πατέρας Αντώνιος ήθελε και κτιριακή δομή και στην Κόνιτσα που απέχει λίγα χιλιόμετρα από την δομή της Πωγωνιανής.

Μάλιστα, ο πατέρας Aντώνιος επικοινώνησε με τον δήμαρχο της Κόνιτσας, όπως υποστηρίζει ο Σπύρος Χαριτάτος.

Και συνέχισε να περιγράφει ο κ. Χαριτάτος τι συζήτησε ο πατέρας Αντώνιος στην επικοινωνία που είχε με τον τότε δήμαρχο Κόνιτσας: «Θέλω να έρθω εδώ να μου δώσετε ένα κτίριο να κάνω νέα δομή για τα παιδιά και θα σας φέρω διάσημους, θα φέρω επενδύσεις, θα μπορέσει εδώ να εργαστούν κάτοικοι της περιοχής κι ό,τι έχει να κάνει με εμπορική δραστηριότητα θα την αναλάβω εγώ».

Ο πατέρας Αντώνιος τελικά πήρε ένα μεγαθήριο, το μεγαλύτερο κτίριο στην περιοχή που ξεπερνά τα 8.000 τ.μ. και έκανε την εκτίμηση ο δημοσιογράφος ότι με τα μεγάλα κτίρια «κυνηγάς» και τα μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα.