«Τα παιδιά διασκέδαζαν μαζί μας, ζούσαν τη ζωή που ζούσαν όλα τα άλλα τα παιδιά της ομογένειάς μας, είχαμε το “έξω” μας, τα μπουζούκια μας, το ελιζέ μας, τους μάθαμε να χορεύουν ελληνικά, να χορεύουν ζεϊμπέκικο» αναφέρει η Κάτια Δαυίδ, η οποία υπήρξε συμμαθήτρια του πρωτότοκου γιου του τέως βασιλιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, o πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, δεν ήθελε ποτέ οι συμμαθητές του να τον αποκαλούν πρίγκιπα. Στο ελληνικό κολλέγιο που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος με την Άννα Μαρία στον Λονδίνο το 1980 γνώρισε φίλους που κράτησε δίπλα του μέχρι και σήμερα. Όπως την lady Κάτια Δαυίδ, που προσκάλεσε στην κηδεία για να σταθεί στην τέως βασιλική οικογένεια.

«Ο Παύλος ήταν πάντα η αδυναμία μου, γιατί μου έδειξε πιο πολλή αγάπη. Όλοι και η Αλεξία και ο Νικόλαος, αλλά είχα μία άλλη σχέση με τον Παύλο, που ήταν πιο προσωπική, ήμασταν φίλοι, γελούσαμε μαζί» περιγράφει η ίδια.

Η τάξη του 1980 από το ελληνικό κολλέγιο στο Λονδίνο κανονίζει πάντα ένα ετήσιο ραντεβού για ανταμώσουν ξανά. Εφέτος όμως, η απώλεια του τέως βασιλιά τους ένωσε με διαφορετικό τρόπο.

«Είχαμε κανονίσει ένα reunion στις 18 Φεβρουαρίου εδώ στην Ελλάδα να βρεθούμε όλοι μαζί, έγινε αυτό το δυσάρεστο και τα έχουμε γυρίσει σε μνημόσυνο, στα 40 του Κωνσταντίνου και θα ξανά έρθουμε» αποκαλύπτει.

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega

«Έκαναν παιδικές σκανταλιές»

Οι φωτογραφίες της εποχής εκείνης μαρτυρούν τον τρόπο με τον οποίο περνούσαν τα μαθητικά τους χρόνια στο Λονδίνο η Αλεξία, ο Παύλος και ο Νικόλαος.

«Όταν έγινε 18 μας κάλεσε όλα τα παιδιά στην Ισπανία στο παλάτι τότε για τα γενέθλιά της, για εμάς ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία και μείναμε εκεί» αναφέρει ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλάκης, συμμαθητής της Αλεξίας και φίλος του Παύλου.

Ο Παύλος πρωταγωνιστεί στις περισσότερες φωτογραφίες με την παρέα που διατηρεί μέχρι και σήμερα.

«Είδαμε αμέσως ότι ήταν παιδιά απλά, από την πρώτη μέρα ήταν ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία μαζί, μας αγκάλιασαν σαν να ήμασταν παιδιά τους και αυτό συνέχισε μέχρι το τέλος» δηλώνει η Κάτια Δαυίδ.

Τα δύο αγόρια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος και Νικόλαος δεν δίσταζαν να συμμετέχουν μέχρι και στις παιδικές σκανταλιές με κίνδυνο την τιμωρία.

«Ήταν χειμώνας, είχε χιονίσει πάρα πολύ στο Λονδίνο, μέναμε στο οικοτροφείο, σαν παιδιά ψαχνόμασταν να κάνουμε κάτι. Είχαμε την ιδέα να κατέβουμε κάτω και να μαζέψουμε σε δύο κουβάδες φρέσκο χιόνι και πετάγαμε χιονόμπαλες στον κόσμο που πέρναγε από κάτω» περιγράφει ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλάκης.

Ο δεύτερος γιος του τέως βασιλιά, Νικόλαος, τις τελευταίες εβδομάδες ήταν εκείνος που βρισκόταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στον πατέρα του όσο εκείνος νοσηλευόταν σε άσχημη κατάσταση.

Οι παλιοί συμμαθητές του φανερώνουν μία άλλη πλευρά του χαρακτήρα του.

«Ο Νικόλαος ήταν πιο μικρός, πιο παιχνιδιάρης, τα μεγαλύτερα παιδιά Αλεξία και Παύλος πάρα πολύ ευαίσθητοι, καλοσυνάτοι, έχουν πολλή καλοσύνη μέσα τους» λέει η Κάτια Δαυίδ.

Οι παλιοί συμμαθητές τους, στάθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κηδείας στο πλευρό τους, αλλά και αργότερα που είχαν τον χρόνο να μιλήσουν μαζί τους.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα και την πιθανή επιστροφή του Παύλου στην Ελλάδα… «Δεν είναι σε θέση τώρα ο Παύλος να γυρίσει πίσω, είναι και οι ηλικίες των παιδιών του δύσκολες, έχει μεγάλη επιχείρηση η γυναίκα του στο Λονδίνο, αργότερα μάλλον…» σχολιάζει η Κάτια Δαυίδ.

Σε όλα τα μεγάλα γεγονότα, πάντα υπάρχει μία πρόσκληση για κάθε συμμαθητή των παιδιών του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.