Μάριος Παπαγεωργίου: Ποια τα τρία στοιχεία που δείχνουν ότι βρέθηκε το κρανίο του
Εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας και της εξαφάνισης του Μάριου
Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου, το πτώμα του οποίου δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, 11 χρόνια μετά την απαγωγή και τη δολοφονία του. Ο δικηγόρος της μητέρας του άτυχου Μάριου, αποκάλυψε ότι υπάρχουν ελπίδες το κρανίο που εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη στα Δερβενοχώρια, να είναι του δολοφονημένου άνδρα.
Όπως είχε αναφέρει το anikolouli.gr, ένας κρατούμενος σε φυλακές, υποστήριξε πως γνωρίζει το σημείο που οι δράστες άφησαν το άψυχο σώμα του Μάριου Παπαγεωργίου, και έδωσε στo «Φως στο Τούνελ» σχετικές λεπτομέρειες.
Βάσει των οδηγιών, η ομάδα της εκπομπής κατευθύνθηκε στο σημείο, όπου εντοπίστηκε ένα κρανίο, με τον δημοσιογράφο της εκπομπής να αναφωνεί σοκαρισμένος «το κρανίο φαίνεται να έχει σημάδι από σφαίρα».
Η κινητοποίηση της Ασφάλειας ήταν άμεση και τα ευρήματα εστάλησαν για έλεγχο.
Τα αποτελέσματα του DNA θα δείξουν αν το κρανίο είναι πράγματι του Μάριου Παπαγεωργίου ή αν ανήκει σε κάποιον άλλο αγνοούμενο, που πιθανότατα έπεσε θύμα δολοφονίας.
Τραγική φιγούρα της υπόθεσης, η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, που χρόνια τώρα περιμένει να βρεθεί η σορός του νεκρού της παιδιού. Με βάση όσα αποκάλυψε ο δικηγόρος της, Νίκος Ρουσόπουλος, υπάρχουν πιθανότητες το κρανίο να ανήκει πράγματι στον άτυχο άνδρα.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ρουσόπουλος στις «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο χώρος που εντοπίστηκε το κρανίο είναι ένα σημείο στο οποίο είχαν κινηθεί οι δράστες της δολοφονίας.
Εκεί υπάρχει και μία εκκλησία που αναφέρεται στα τηλεφωνήματα των δραστών.
Εκτός αυτού, ένα δεύτερο θετικό στοιχείο, είναι ότι ο κρατούμενος που υπέδειξε το σημείο, ήταν στη φυλακή με ανθρώπους που εμπλέκονται στην υπόθεση, οπότε είναι πολύ πιθανό να είχε έγκυρες πληροφορίες, σημείωσε ο δικηγόρος.
Ο ίδιος αποκάλυψε μάλιστα πως, σύμφωνα με τις πρώτες ανθρωπολογικές εκτιμήσεις, το κρανίο τοποθετείται χρονολογικά στη δεκαετία που δολοφονήθηκε ο Μάριος.
Οι οριστικές απαντήσεις θα δοθούν σε περίπου σε 20 μέρες, καθώς αυτό είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται προκειμένου το οστικό DNA του κρανίου να τεθεί σε σύγκριση με το DNA του Μάριου που υπάρχει στα εγκληματολογικά εργαστήρια από το 2012.