Την παθογένεια σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις που κάνει ο ΟΣΕ σε σταθμάρχες ανέδειξε με ρεπορτάζ του το Star. Με βάση αυτό, το όριο ηλικίας σε ό,τι αφορά την πρόσληψη είναι τα 42, ωστόσο δεν υπάρχει όριο για κάποιον που είναι εργαζόμενος. 

Αναφέρεται πως ο ενδιαφερόμενος για να γίνει σταθμάρχης πρέπει να κάνει εκπαίδευση 9 μηνών. Από αυτούς οι 5 μήνες (ή 720 ώρες εκπαίδευσης), είναι θεωρία και οι 4 μήνες πρακτική εξάσκηση. Στην πρακτική εξάσκηση ο εκπαιδευόμενος κάθεται δίπλα σε σταθμάρχη και παρακολουθεί. Ο ίδιος ο σταθμάρχης δεν επιβλέπεται από κάποιον. Για να γίνεις όμως σταθμάρχης, με βάση την τελευταία προκήρυξη που έχει εξασφαλίσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, που αφορά στην πρόσληψη 36 σταθμαρχών, δεν θα πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν συμπληρώσει το 42ο έτος της ηλικίας τους.

Γνωρίζουμε, όμως, για το σταθμάρχη της Λάρισας ότι αν και είναι 59 ετών κατάφερε και πήρε μέρος σε ανάλογο διαγωνισμό και ολοκλήρωσε την 9μηνη εκπαίδευσή του μόλις τον περασμένο Ιανουάριο.

Στην ερώτηση του Star πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό, η απάντηση του ΟΣΕ ήταν πως ο ηλιακιακός περιορισμός των 42 ετών αφορά όλους τους υποψηφίους εκτός από τους ήδη εργαζόμενους στον ΟΣΕ, όπως ήταν ο συγκεκριμένος σταθμάρχης. Δηλαδή, εάν δεν είσαι εργαζόμενος στον ΟΣΕ ο οργανισμός θεωρεί πως αν είσαι πάνω από 42 ετών είσαι αρκετά μεγάλος και ακατάλληλος για να εκπαιδευτείς. Αν όμως είσαι σχεδόν 60 ετών και ήδη εργάζεσαι στον ΟΣΕ, ο οργανισμός κρίνει πως είσαι κατάλληλος για εκπαίδευση!