Μαρτυρικός ήταν ο θάνατος του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή από τα χέρια μελών του τάγματος εφόδου των Bad Blue Boys, που σκόρπισαν τον θάνατο, τον πανικό και την καταστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, παρά την απαγόρευση μετακίνησης που τους είχε επιβληθεί ενόψει του αγώνα της ομάδας τους με την ΑΕΚ, εμφανίστηκαν πάνοπλοι στην περιοχή μαζί με ομάδα χούλιγκαν του Παναθηναϊκού και άρχισαν να χτυπούν αδιακρίτως οπαδούς, φιλάθλους, οικογενειάρχες, ακόμη και ανήλικα παιδιά που έτρεχαν να σωθούν από τις πέτρες και τις φωτοβολίδες που έριχναν τα μέλη του τάγματος εφόδου. Τραγικός απολογισμός ένας νεκρός και εννέα τραυματίες, εκ των οποίων οι οκτώ νοσηλεύονται φρουρούμενοι διότι φέρεται να συμμετείχαν στα επεισόδια. Στον Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύεται από χθες και η μητέρα του άτυχου Μιχάλη, καθώς όταν έμαθε ότι ο γιος της είναι νεκρός και έσπευσε για την αναγνώριση της σορού κατέρρευσε μέσα στο νοσοκομείο, με τις πληροφορίες να λένε ότι υπέστη έμφραγμα.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε 98 άτομα (87 Κροάτες - οι 5 νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό, 5 Έλληνες - οι 3 νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό, 1 Αυστριακό, 1 Βόσνιο, 1 Αλβανό και 1 Γερμανό), ενώ οι προσαγωγές ήταν δεκάδες. Μεταξύ των προσαχθέντων ήταν και μια ομάδα των νεοναζί οπαδών της Ντιναμό, που εντοπίστηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η Αστυνομία προχώρησε χθες το απόγευμα στην προσαγωγή ενός 19χρονου Κροάτη στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Ο νεαρός επέβαινε σε αλβανικό λεωφορείο και προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκεται στη δολοφονία του Κατσουρή.

Ο άτυχος Μιχάλης από την Ελευσίνα δέχθηκε απίστευτης αγριότητας επίθεση από το τάγμα εφόδου. Αρχικά τον μαχαίρωσαν στη βραχιόνιο αρτηρία και εν συνεχεία, ενώ αιμορραγούσε, συνέχισαν να τον μαχαιρώνουν και να τον χτυπούν με λοστούς, ξύλα και άλλα αντικείμενα στο κεφάλι και το σώμα.

Η μανία των χούλιγκαν-δολοφόνων ήταν τέτοια που σε μία περίπτωση έκοψαν το αυτί ενός νεαρού, ενώ μια 13χρονη μαθήτρια, στην προσπάθειά της να αποφύγει μαζί με την οικογένειά της τη μανία τους, δέχθηκε χτύπημα από πέτρα στο κεφάλι. Ευτυχώς, όμως, δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο.

Σε άθλια κατάσταση βρίσκονται οι συγγενείς και οι φίλοι του 29χρονου. Ενός εύθυμου ανθρώπου, υγιούς φιλάθλου που το μόνο που ήθελε ήταν να είναι κοντά στην ομάδα του. «Πώς θα ζήσουμε χωρίς τον Μιχαλάκη μας;», αναρωτήθηκε η θεία του 29χρονου, η οποία σε δήλωσή της ανέφερε: «Με πήραν οι αδερφές μου. Μας έφαγαν το παιδάκι μας, το μαχαίρωσαν, το ξεκοίλιασαν. Αεκτζής ο Μιχάλης μου, τον στρίμωξαν κάπου και τον έφαγαν. Η λατρεία του ήταν η ΑΕΚ».

Με ιδιαίτερη δυσκολία συνέλαβαν τα δεκάδες μέλη των Bad Blue Boys οι αστυνομικοί. «Έμοιαζαν φτιαγμένοι, δεν μπορούσαμε να τους ακινητοποιήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά αστυνομικός που συμμετείχε στις συλλήψεις. Στα χέρια των δραστών βρέθηκαν στειλιάρια, ρόπαλα, σίδερα και άλλα αντικείμενα που ελέγχονται για γενετικό υλικό.

Οι έρευνες που ακολούθησαν μετά το τέλος των επεισοδίων είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν διάσπαρτα οχήματα των Κροατών δολοφόνων στο Μαρούσι. Πρόκειται για ΙΧ αυτοκίνητα και οχήματα τύπου ΒΑΝ, τα οποία βρέθηκαν περιμετρικά του σταθμού «Ειρήνη» του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»