H σαρδέλα Καλλονής γίνεται ΠΟΠ - Έτοιμος ο φάκελος να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Άλλα δύο προϊόντα του βορείου Αιγαίου καταθέτουν φακέλους
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να καταθέσει το επόμενο διάστημα στις ευρωπαϊκές Αρχές το αίτημα για την αναγνώριση της σαρδέλας Καλλονής ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Πρόκειται για το πρώτο αλιευτικό προϊόν της Ελλάδας.
Ως προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ καταχωρούνται, επίσης, εκτός της σαρδέλας Καλλονής, το μέλι Ικαρίας γνωστό ως «Άναμμα» και το μελίχλωρο τυρί Λήμνου, ενώ η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου προσανατολίζεται και στην επιλογή του «ασπρομύτικου» φασολιού της Λήμνου.
Η αξιολόγηση του φακέλου πραγματοποιείται σε δύο στάδια, εθνικό και κοινοτικό. Πρόκειται για μια μακρόχρονη διαδικασία λόγω των διάφορων σταδίων που περιλαμβάνει.