Τους συνεργάτες του 32χρονου Τούρκου απόστρατου αστυνομικού  που φέρεται να οδήγησε με ένα γραπτό μήνυμά του τους 6 ομοεθνείς του στην ενέδρα θανάτου αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής. Ο 32χρονος είναι ο άνθρωπος που συνελήφθη μόλις δύο ώρες μετά το φονικό στην Αρτέμιδα να προσπαθεί να διαφύγει από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τη Μυτιλήνη, όπου κατέφυγε πριν από λίγα χρόνια για να αποφύγει τη σύλληψη από το τουρκικό κράτος, καθώς είχε χαρακτηριστεί ως γκιουλενιστής.

Μαφιόζικες ομάδες

Έκτοτε, αναφέρουν οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι ελληνικές Αρχές, άρχισε να έχει επαφές με δύο διαφορετικές μαφιόζικες ομάδες, μία εξ αυτών και οι «Dalton», στην οποία ανήκαν οι έξι δολοφονηθέντες. Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, ο 32χρονος πιθανόν πιέστηκε να δώσει πληροφορίες σχετικά με το πού μπορεί να βρίσκονται τα άτομα αυτά και επίσης ανέλαβε τον ρόλο να τους ξετρυπώσει από το κρησφύγετό τους.

Οι άνθρωποι που φαίνεται ότι πίεσαν τον 32χρονο έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών προκειμένου να βρεθούν οι εκτελεστές. Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή άρχισαν να ερευνούν τις εισόδους Τούρκων στη χώρα μας, ενώ ζήτησαν τη συνδρομή ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. ως προς το πληροφοριακό κομμάτι για τις κινήσεις αλλοδαπών που εισήλθαν παρανόμως. Είναι ξεκάθαρο πως και η συμμορία των θυμάτων, αλλά και η συμμορία των «RedKit», που φέρεται να κρύβεται πίσω από την εξαπλή δολοφονία, έχουν δίκτυα συνεργατών στην Ελλάδα.

Αν και οι νεκροί, όλοι μέλη της τουρκικής συμμορίας γνωστής με το όνομα «Dalton», είχαν ανοιχτές παρτίδες και έριδες με δύο διαφορετικές μαφιόζικες ομάδες, η αστυνομική έρευνα των στελεχών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής οδηγεί σε συγκεκριμένο μονοπάτι.

Ο κύκλος αίματος που μετρά 50 νεκρούς

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Interpol αλλά και της Europol προς τους Έλληνες αστυνομικούς, η ομάδα του Μπαρίς Μπογιούν, στην οποία φέρονται να ανήκαν οι έξι δολοφονηθέντες, έχει ανοίξει έναν αιματηρό πόλεμο με δύο άλλες μαφιόζικες οργανώσεις. Όλες «δραστηριοποιούνται επαγγελματικά» στις ίδιες παράνομες ενέργειες.

Το λάθος, όπως το χαρακτηρίζουν οι τοπικές Αρχές της Τουρκίας, ήταν ότι ο Μπογιούν ανέλαβε να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου του Σέρβου Γιοβάν Βούκοτιτς. Ο τελευταίος ήταν ο αρχηγός της συμμορίας «Skaljari». Το συμβόλαιο θανάτου ανατέθηκε από τα ηγετικά μέλη της συμμορίας «Kavac» και έναντι αρκετά μεγάλου αντιτίμου -για το οποίο έχουν ακουστεί φήμες για δυσθεώρητα ποσά- ο Μπογιούν ανέλαβε και το έφερε εις πέρας με τα μέλη της ομάδας του.

Ο ίδιος ο Μπογιούν φέρεται, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, να έχει ένα ασφαλές έως τώρα κρησφύγετο σε γαλλική πόλη, ενώ τα περισσότερα μέλη της συμμορίας του είναι αυτό που αποκαλούνται στη γλώσσα τους περιφερόμενα. Δηλαδή υπό τις εντολές του ιδίου και ενός ακόμη αρχηγικού μέλους της οργάνωσης μεταφέρουν ναρκωτικά από και προς τις Τουρκία, Ελλάδα, Γαλλία, πιθανόν την Ιταλία και άλλες βαλκανικές χώρες.

Το δίκτυο του Μπογιούν, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες ευρωπαϊκές πηγές ενημέρωσης προς την ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται να αριθμεί τουλάχιστον 100-130 μέλη στον σκληρό πυρήνα του και δεκάδες άλλα με δευτερεύοντες ρόλους και θέσεις.

Οι έριδες ανάμεσα στις συμμορίες που θέλουν να αναλάβουν τα πόστα και τα ηνία της διακίνησης ναρκωτικών στην Τουρκία, μόνο την τελευταία δεκαετία, φαίνεται να απαριθμούν τουλάχιστον 50 νεκρούς. Σε αυτούς περιλαμβάνονται, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές Αρχές αλλά και την ευρωπαϊκή Αστυνομία, δολοφονίες ανάμεσα σε μέλη των εγκληματικών συμμοριών για το ποιος είναι ο αρχηγός της διακίνησης αλλά και δολοφονίες κατά παραγγελία. Δηλαδή πανάκριβα συμβόλαια θανάτου, κατά βάση ανθρώπων της νύχτας και μελών μαφιόζικων οργανώσεων. 

Ως προς τους έξι δολοφονηθέντες, αυτό που φαίνεται να ισχύει είναι πως κάποιοι εξ αυτών, εάν όχι όλοι, έχουν άμεση εμπλοκή σε ένα συμβόλαιο θανάτου υψηλόβαθμου στελέχους τής επίσης τουρκικής οργάνωσης «RedKit». Το συμβόλαιο θανάτου εκτέλεσαν τα μέλη της ομάδας του Μπογιούν στη γαλλική πόλη Γκρενόμπλ.

Οι ύποπτοι του εξαπλού φονικού της Αρτέμιδας

Σύμφωνα με το προαναφερθέν συμπτυγμένο ιστορικό της δράσης της ομάδας του Μπογιούν, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής έχουν ανοίξει τη βεντάλια των υπόπτων, αφού αντιλήφθηκαν πως οι συμμορίες που θα ήθελαν νεκρούς τους έξι φερόμενους ως εκτελεστές είναι αρκετές. Αν και πρώτοι εμφανίστηκαν να εκφράζουν τη χαρά τους μέλη της οργάνωσης «RedKit», μέσω βίντεο και φωτογραφιών που ανάρτησαν σε λογαριασμούς τους, οι Έλληνες αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πίσω από τη δολοφονία να είναι τα μέλη της ομάδας του Σέρβου Γιοβάν Βούκοτιτς.

Στην ευρωπαϊκή Αστυνομία έχει γίνει αίτημα για να παραδοθεί στις ελληνικές Αρχές φάκελος με τα γνωστά μέλη των συμμοριών προκειμένου να ξεκινήσει η επεξεργασία τους. Να ελεγχθούν οι είσοδοι σε αεροδρόμια, λιμάνια, τελωνειακούς σταθμούς και τρένα. Μια διαδικασία έρευνας που έχει άτυπα ξεκινήσει από τους αστυνομικούς, με Τούρκους και Σέρβους υπηκόους που μετακινήθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα από και προς τη χώρα μας να ελέγχονται εξονυχιστικά.

Η παγίδα θανάτου και τα κινητά τηλέφωνα

Ενδιαφέροντα μηνύματα φαίνεται ότι έχουν εντοπίσει οι αστυνομικοί που ερευνούν τα κινητά τηλέφωνα των έξι θυμάτων της Αρτέμιδας. Πέρα από το γραπτό μήνυμα που φαίνεται πως έλαβε ένας εκ των έξι και αποτέλεσε την αφορμή ώστε τα θύματα να οδηγηθούν στην ενέδρα θανάτου τους, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει συνομιλίες που σχετίζονται με τις «δουλειές» των έξι μαφιόζων. Δεν έχουν σχέση με το περιστατικό της Αρτέμιδας αλλά γενικότερα με τη διακίνηση και άλλες παράνομες πράξεις. Αυτά τα μηνύματα δεν δείχνουν να έχουν την παραμικρή σχέση με την ελληνική επικράτεια. Όμως φαίνεται ότι στη χώρα μας υπάρχει δίκτυο συνεργατών του Μπογιούν. Και αυτό το δίκτυο προσπαθούν να ξετρυπώσουν οι Έλληνες αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή