Καμπανάκι από τους μετεωρολόγους για τη νέα κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς προβλέπουν ότι και αυτή θα δείξει… επικίνδυνη εμμονή με τη Θεσσαλία, που θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο.

Προβλέψεις μετεωρολόγων

Σύμφωνα με ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, αναμένεται  έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, καθώς η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα «στα δυτικά της Θεσσαλίας και την Τρίτη και Τετάρτη στα υπόλοιπα».

Μάλιστα έκανε λόγο για πορτοκαλί συναγερμό, που σημαίνει ότι το νέο κύμα θα έχει σοβαρή επικινδυνότητα, ενώ αναμένεται να πέσουν μεγάλα ύψη βροχής.

Μεσολαβεί ένα Σαββατοκύριακο με ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου και το θερμόμετρο στα αστικά κέντρα θα δείξει ακόμη και τους 37.

«Σε εξέλιξη βρίσκεται θερμή μεταφορά αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής με απoτέλεσμα σταδιακά η θερμοκρασία να ανεβαίνει. Ο υδράργυρος το επόμενο τριήμερο θα βρεθεί 8 με 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Η πιο ζεστή ημέρα θα είναι το Σάββατο», εξηγεί σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, από τη Δευτέρα οι βροχές θα χτυπήσουν αρχικά τα βόρεια, με καταιγίδες να εκδηλώνονται στο Ιόνιο και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα. Από Δευτέρα πέφτει η θερμοκρασία, με τον μεγαλύτερο όγκο νερού να πέφτει Τρίτη και Τετάρτη. Μάλιστα αυτές τις ημέρες θα βρέξει και στην Αθήνα.

Ο Τάσος Αρνιακός εξηγεί ότι το κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία ξεκινά από το Ιόνιο και θα επηρεάσει ολόκληρη την Ελλάδα, εκτός από τον Έβρο και την Κρήτη.

Τονίζει ότι πρόκειται για καλοκαιρινές βροχές, που δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτές που έδωσε ο «Daniel», όμως δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρές και να πέσει πολύ νερό.

«Ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα μπει μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται και θα μας απασχολήσει από την Κυριακή και τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη-Πέμπτη», ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μεγάλο όγκο νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας. «Δυστυχώς και σε αυτή την κακοκαιρία φαίνεται ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί κατά κάποιον τρόπο στο επίκεντρο, όχι στα επίπεδα που ήταν η κακοκαιρία “Daniel”. Θέλει προσοχή!», τόνισε ο μετεωρολόγος του Open.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή