ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο 14χρονος Θοδωρής Γκίκας κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στη 2η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής
Ο Θοδωρής Γκίκας φοιτά στο Γυμνάσιο Νέας Καρβάλης και συμμετείχε στη διοργάνωση, που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στον Βόλο
Με ένα ασημένιο μετάλλιο
στις αποσκευές του επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του ένας 14χρονος μαθητής από την Καβάλα, καθώς κέρδισε τη δεύτερη θέση στη 2η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής Νέων.
Ο Θοδωρής Γκίκας φοιτά στο Γυμνάσιο Νέας Καρβάλης και συμμετείχε στη διοργάνωση, που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στον Βόλο.
Για την Ολυμπιάδα επιλέχθηκαν οι καλύτεροι μαθητές από 14 χώρες του κόσμου, ενώ την ελληνική αποστολή στελέχωσαν δέκα παιδιά, με βάση τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή τους στις τρεις φάσεις του 28ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής, που διοργάνωσαν η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.
Ο Θοδωρής γοητεύτηκε από την αστρονομία από τότε που ήταν μαθητής της Δ' τάξης του Δημοτικού και από τότε συμμετέχει κάθε χρόνο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Αστρονομίας και Αστροφυσικής. Για την ιστορία, «χρυσός» αναδείχθηκε ένας μαθητής από την Ταϊλάνδη, που επέλυσε το 98% των θεμάτων.
Ο Θοδωρής Γκίκας φοιτά στο Γυμνάσιο Νέας Καρβάλης και συμμετείχε στη διοργάνωση, που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στον Βόλο.
Γοητευμένος ο Θοδωρής με την αστρονομία από το Δημοτικό
Για την Ολυμπιάδα επιλέχθηκαν οι καλύτεροι μαθητές από 14 χώρες του κόσμου, ενώ την ελληνική αποστολή στελέχωσαν δέκα παιδιά, με βάση τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή τους στις τρεις φάσεις του 28ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής, που διοργάνωσαν η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Ο Θοδωρής γοητεύτηκε από την αστρονομία από τότε που ήταν μαθητής της Δ' τάξης του Δημοτικού και από τότε συμμετέχει κάθε χρόνο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Αστρονομίας και Αστροφυσικής. Για την ιστορία, «χρυσός» αναδείχθηκε ένας μαθητής από την Ταϊλάνδη, που επέλυσε το 98% των θεμάτων.