Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις, για την τουρκική στρατιωτική ηγεσία
H διαφορά των Τούρκων και των Ελλήνων αρχηγών
Μία φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις, «λέει» το πασίγνωστο δημοσιογραφικό (και όχι μόνο) γνωμικό και αυτό αποδείχτηκε για άλλη μία φορά με μία από τις 22 φωτογραφίες που αποδέσμευσε το ίδιο το τουρκικό Γενικό Επιτελείο από τη χθεσινή προκλητική βόλτα του συνόλου της στρατιωτικής ηγεσίας της γείτονος στην περιοχή των Ιμίων.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τη φωτογραφία που απεικονίζει τους τέσσερις αρχηγούς, να ποζάρουν στην κουπαστή της πυραυλακάτου, έχοντας πίσω τους για φόντο την ανατολική και δυτική Ίμια.
Βλέποντας λοιπόν τη φωτογραφία αυτή εντύπωση προκαλεί ασφαλώς η πολύ μεγάλη ηλικία για αρχηγούς που έχει η παρούσα στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας, σε σχέση πάντα με τα δυτικά στάνταρς των υπολοίπων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ!
Έχουμε και λέμε λοιπόν…
---Στρατηγός Χουλουσί Αγκάρ, Αρχηγός Γενικού Επιτελείου, γεννηθείς το 1952 στην Καισάρεια, 65 ετών!
---Στρατηγός Σαλίχ Τσολάκ, Αρχηγός Χερσαίων Δυνάμεων, γεννηθείς το 1954 στην Τραπεζούντα, 63 ετών!
---Ναύαρχος Ρετζέπ Μπουλέντ, Αρχηγός Ναυτικών Δυνάμεων, γεννηθείς το 1953 στο Μποστάντογλου, 64 ετών!
---Πτέραρχος Αμπντί Ουνάλ, Αρχηγός Αεροπορικών Δυνάμεων, γεννηθείς το 1953 (και αυτός) στην Καισάρεια, 64 ετών!
Συνολικώς οι τέσσερις αρχηγοί αθροίζουν στις πλάτες τους 256 χρόνια!
Αντιστοίχως, από τους Έλληνες Αρχηγούς ο μεγαλύτερος ηλικιακώς είναι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο οποίος έχει γεννηθεί το 1957 και φέτος «μπήκε» στα 60 του! Δύο άλλοι αρχηγοί, ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, οι οποίοι έχουν γεννηθεί το 1959 είναι 58 ετών, ενώ ο μικρότερος όλων είναι ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο οποίος έχει γεννηθεί το 1961 και τώρα «μπήκε» στα 56 του!
Συνολικώς, οι τέσσερις Έλληνες Αρχηγοί «αθροίζουν» στις πλάτες τους 232 χρόνια!
Ηλικιακές διαφορές με γηραιότερους κατά πολύ τους Τούρκους Αρχηγούς, που ασφαλώς σχετίζονται όχι μόνο με το πραξικόπημα και τις εκκαθαρίσεις που έγιναν στη γείτονα, αλλά και στον τρόπο υλοποιήσεως της θητείας των Τούρκων ανωτάτων αξιωματικών οι οποίοι ουσιαστικώς έχουν «ξεκαθαρίσει» από νωρίς από το σύστημα και γύρο τους πραγματοποιείται «επένδυση» πάνω τους για το μέλλον. Αλλά στη γείτονα, τον πρώτο και ουσιαστικώς τον τελευταίο λόγο για τις κρίσεις και τις προαγωγές έχουν οι ίδιοι οι στρατιωτικοί, τουλάχιστον μέχρι εκδηλώσεως του αποτυχημένου πραξικοπήματος, αφού αμέσως μετά το πάνω χέρι (φαίνεται) να έχει ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν!
Λ.Σ.Μ.