Αυτοί έκλεβαν τα φάρμακα των καρκινοπαθών
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος 21 ατόμων-Την παραδειγματική τους τιμωρία ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα τα μέλη του κυκλώματος που έκλεβαν νοσοκομειακά αντικαρκινικά φάρμακα και τα πουλούσαν στην μαύρη αγορά βάζοντας το κέρδος στην τσέπη τους. Η αποκάλυψη για την δράση του κυκλώματος έχει προκαλέσει σάλο καθώς πρόκειται για μια πολύ ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, που όμως κάποιοι «επιστήμονες» εκμεταλλεύτηκαν τον πόνο τους προκειμένου να πλουτίσουν οι ίδιοι.
Σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος 21 ατόμων ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων. Υπενθυμίζεται πως τα κέρδη του μεγάλου κυκλώματος με διεθνή δράση, που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ. Η ογκώδης δικογραφία, που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα για τη δράση του κυκλώματος, περιλαμβάνει πληθώρα στοιχείων για εμπλοκή γιατρών και νοσηλευτών δημόσιων νοσοκομείων, αλλά και για ιδιώτες και φαρμακοποιούς.
Μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας έχει προχωρήσει σε 21 συλλήψεις για την υπόθεση. Ανάμεσα στις συλλήψεις είναι και τα τρία ηγετικά στελέχη του κυκλώματος, ένας 70χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, ένας 64χρονος Έλληνας, ο οποίος, στο παρελθόν είχε συλληφθεί για μικροαπάτες και μία 57χρονη Ελληνίδα, η οποία φέρεται να είναι διαχειρίστρια φαρμακείου στην Αθήνα.
Ανάμεσα στις συλλήψεις φέρεται ότι υπάρχουν άλλοι δέκα γιατροί, ενώ οι δύο από αυτούς εργάζονταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Συνελήφθησαν, επίσης, δύο νοσηλεύτριες δημόσιου νοσοκομείο, η μία στο Μεσολόγγι και η άλλη στην Αθήνα, οι οποίες φέρεται ότι διαχειρίζονταν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ογκολογικών και κυτταροστατικών φαρμάκων.
Το κύκλωμα υπεξαιρούσε φάρμακα που είχε πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο και τα διακινούσε στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Γερμανία, την Ελβετία και την Ιταλία, σε πολύ υψηλότερες τιμές. Η σπείρα δρούσε από το 2013 και εκτιμάται ότι έχει ζημιώσει το Δημόσιο πάνω από 13 εκατ. ευρώ.