O Ρουβίκωνας δοξάζεται από τηλεοπτικό κανάλι της Βενεζουέλας (vid)
Αποκλειστική συνέντευξη στο TelesurTv που χρηματοδοτεί ο Μαδούρο
To τηλεοπτικό κανάλι TelesurTV που χρηματοδοτείται κυρίως από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας (και σε μικρότερο βαθμό από την Κούβα, τη Βολιβία, τη Νικαράγουα και την Ουρουγουάη) και έχει την έδρα του στο Καράκας, έκανε αφιέρωμα στον Ρουβίκωνα, με αποκλειστική συνέντευξη.
«Το πιο αυθεντικό αναρχικό κόμμα της Ελλάδας, από άλλους ποινικοποιείται, σε άλλους προκαλεί ενθουσιασμό για τη δράση του. Δεν έχουν δώσει ποτέ συνέντευξη και το κάνουν τώρα για πρώτη φορά στο κανάλι μας» αναφέρει το TelesurTV.
Ο δημοσιογράφος -σε άπταιστα ισπανικά της Ιβηρικής Χερσονήσου- αναφέρει ότι τα ΜΜΕ στην Ελλάδα διατηρούν μια σχέση αγάπης και μίσους με τον Ρουβίκωνα, αφού επικρίνουν τις ενέργειές του, αλλά τις παρουσιάζουν. «Σπάνια υπάρχει εβδομάδα χωρίς κάποια δράση του» αναφέρει.
Δύο στελέχη του Ρουβίκωνα που δεν κατονομάζονται στο βίντεο μιλούν στον δημοσιογράφο για τη δράση του Ρουβίκωνα, τη δράση κατά των μνημονίων, ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και γενικότερα στις ριζοσπαστικές δυνάμεις στην Ελλάδα.
Σε ερώτηση για το πώς επέλεξαν το συγκεκριμένο κανάλι για συνέντευξη, τόνισαν ότι επιλέγουν πού θα μιλήσουν και το συγκεκριμένο λατινοαμερικάνικο κανάλι ήταν ένα καλό βήμα, σε αντίθεση για παράδειγμα με το Fox News (αμερικανικό κανάλι που στηρίζει τους Ρεπουμπλικάνους) στο οποίο δεν θα έδιναν ποτέ συνέντευξη.
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει φόβος για τις διώξεις που ασκούνται, απαντούν: «Όποιος πει ότι δεν φοβάται είναι χαζός, ξέρουμε ότι θα υπάρξουν διώξεις, το υπολογίζουμε, το περιμένουμε και είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε». Υπογραμμίζουν επίσης -και ζητούν- αλληλεγγύη από όλο τον κόσμο, όχι μόνο με πράξεις («πρεσβείες υπάρχουν σε όλο τον κόσμο»), αλλά και σε υλικό επίπεδο.
Το Telesur TV αποτέλεσε ουσιαστικά ιδέα του τέως προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ως απάντηση στο CNN. Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 όταν σε πολλές χώρες της Νοτίου Αμερικής (Βραζιλία, Αργεντινή, Βολιβία, Ουρουγουάη κλπ) κυριαρχούσαν αριστερές κυβερνήσεις πρόθυμες να συνεργαστούν και σε αυτό τον τομέα.
Πάντως, η Αργεντινή αποχώρησε από τη χρηματοδότηση το 2016, όταν ανέλαβε την προεδρία ο κεντροδεξιός Μαουρίσιο Μάκρι, ο οποίος αποτελεί και σφοδρό επικριτή του Νικολάς Μαδούρο.