Μέχρι και ο Economist ασχολήθηκε με τους «ταραξίες» του Ρουβίκωνα
«Αναρχία με άδεια» γράφει το περιοδικό
Την τιμητική του έχει ο Ρουβίκωνας, ακόμα και από ΜΜΕ εκτός συνόρων. Μετά το κανάλι που ελέγχει το καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, με τη συλλογικότητα ασχολήθηκε και ο Economist, προσπαθώντας να εξηγήσει στους αναγνώστες του γιατί αυτή η ομάδα των ταραξιών μένει ατιμώρητη.
Το θέμα κάνει μια βόλτα στα Εξάρχεια, από όπου ξεκινά η δράση της οργάνωσης με επεισόδια και ρίψεις μολότοφ.
«Μια αναρχική ομάδα, ο Ρουβίκωνας, χρησιμποποιεί πιο εκλεπτυσμένες μεθόδους για να κάνει την παρουσία της αισθητή. Έχοντας ως ορμητήριο ένα σινέ-μπαρ κοντά στην πλατεία Εξαρχείων ο Ρουβίκωνας πραγματοποιεί επιθέσεις σε πρεσβείες, δημόσιες υπηρεσίες, γραφεία πολυεθνικών. Τα μέλη της συνήθως δεν συλλαμβάνονται. Οι διώκτες χαρακτηρίζουν τις πράξεις τους ως 'ασήμαντες' για να δικαιολογήσουν μια πλήρη έρευνα» γράφει το περιοδικό.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις επιθέσεις στις πρεσβείες της Τουρκίας, της Γαλλίας και της Αυστρίας, την καταστροφή μηχανημάτων σε σταθμούς του μετρό, και την επίθεση στα γραφεία της Novartis.
«Αρκετοί παρατηρητές πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα ανέχεται τις δραστηριότητες του Ρουβίκωνα ελπίζοντας να διαβεβαιώσει τους αριστερούς ψηφοφόρους ότι παρά τη σκληρή λιτότητα που υπαγορεύτηκε από τους πιστωτές, το κόμμα παραμένει ακόμα στην καρδιά του ριζοσπαστικού κινήματος» γράφει ο Economist και υπενθυμίζει την παρέμβαση του Νίκου Βούτση προκειμένου «να προστατεύσει τα μέλη του Ρουβίκωνα» όταν μπήκαν στη Βουλή.
«Στελέχη της αντιτρομοκρατικής, πάντως, ανησυχούν ότι η ομάδα γίνεται ένα κέντρο εκπαίδευσης για εξτρεμιστές» συνεχίζει το άρθρο κάνοντας λόγο για σχέσεις ορισμένων μελών του Ρουβίκωνα με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.