«Όχι» είπε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας στο αίτημα εξαίρεσης της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση Novartis που είχε καταθέσει σε βάρος τους ο σύζυγος της εισαγγελέως, Ελένης Ράικου, Λάζαρος Καρνέζης.

Το αίτημα αφορούσε το σκέλος της δικαστικής έρευνας σχετικά με τους ελεγχόμενους γιατρούς.

Σύμφωνη με την κρίση του δικαστικού συμβουλίου (βούλευμα υπ. αριθμόν 1896/2018) ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως Ράνιας Σταθεα.

Η εισαγγελέας, κατά πληροφορίες, στην πρόταση της αναφέρει ότι δεν προκύπτει πως η διαρροή για το έμβασμα των 1000 ευρώ που έλαβε ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως κατά της διαφθοράς από την φαρμακοβιομηχανία για ομαδική μελέτη, έγινε από την διάδοχό της Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της εισαγγελείς.

Όπως κατά πληροφορίες αναφέρει η εισαγγελέας, στοιχεία της δικογραφίας στοιχεία της δικογραφίας είχαν στα χέρια τους τόσο μέλη του κοινοβουλίου-όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018-όσο και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος και επιστημονκό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγγελεις διαφθοράς.

Την ίδια ώρα η αντιπρόεδρος του ΣτΕ, που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας την οποία έχουν υποβάλλει οι κ.κ Ράικου-Καρνέζης, διαβίβασε αντίγραφα στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί με βούλευμα του το Δικαστικό Συμβούλιο εάν πρέπει να παγώσει η έρευνα που διενεργούν οι εναγόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ως προς το σκέλος που αφορά τον γιατρό, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοιριστεί να συζητηθεί η αγωγή στο ΣτΕ.