Εκτός φυλακής οι βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση των υποοβρυχίων
Με την καταβολή εγγυήσεων μαμούθ
Με την καταβολή, μεγάλων, εγγυήσεων, που φτάνουν και τα 2,5 εκατομύρια ευρώ, οι βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση των υποβρυχίων οι οποίοι καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό δεν θα οδηγηθούν στις φυλακές.
Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης της ετυμηγορίας, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας με το δικαστήριο να επιβάλλει ποινές από πέντε έτη φυλάκιση μέχρι 20 χρόνια κάθειρξη στους 21 κατηγορορουμένους.
Στους 20 εξ αυτών το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση κι έτσι δεν παίρνουν το δρόμο για τη φυλακή.Μόνη εξαίρεση ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλωντ Όσβαλτ ο οποίος πριν περίπου δυο μήνες έσπασε το «βραχιολάκι» κι έκτοτε καταζητείται. Ο καταζητούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα.
Η μεγαλύτερη ποινή, των 20 ετών επιβλήθηκε στον πρώην πρόεδρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρη Εμμανουήλ ο οποίος για να παραμείνει ελεύθερος θα πρέπει να καταβάλλει τεράστια εγγύηση ύψους 2,5 εκ.ευρώ.
Παράλληλα του επιβλήθηκαν και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα.
Οι ίδιοι περιοριστικοί όροι καθώς και εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ, επιβλήθηκαν στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αβατάγγελο ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών ενώ ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός που το δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών θα πρέπει να καταβάλλει χρηματική εγγύηση επίσης 500.000 ευρώ.
Ο πρωην αναπληρωτής διευθυντής της διέθυνσης εξοπλισμών Αντώνης Κάντας καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη και ο αντιπρόσωπος εξοπλιστικών στη χώρα μας Παναγιώτης Ευσταθίου σε 9 χρόνια με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.