ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μακαρονάδα φούρνου με κρέμα γάλακτος και τυριά
Ιδανικό λύση για οποιαδήποτε περίσταση
Υλικά
Βίδες 500 γρ
Βούτυρο ίσα να καλυφθεί το πυρέξ
Φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα
Μοτσαρέλα 200 γρ τριμμένη
Παρμεζάνα 200 γρ τριμμένη
Καπνιστή γαλοπούλα 150 γρ ψιλοκομμένη
Κρέμα γάλακτος 7 κουταλιές σούπας
Για την σάλτσα
Ντομάτες 3 ψιλοκομμένες
Κρεμμύδι 1 μικρό τριμμένο
Σκόρδο 1 σκελίδα τριμμένη
Βασιλικό 1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τις στραγγίζουμε. Βράζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα μαζί για 10 λεπτά.Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.Ανακατεύουμε τις βρασμένες βίδες με την σάλτσα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός την κρέμα γάλακτος), τα ανακατεύουμε όλα μαζί κι αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το απολαμβάνουμε.
πηγή:chefoulis.gr
Βίδες 500 γρ
Βούτυρο ίσα να καλυφθεί το πυρέξ
Φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα
Μοτσαρέλα 200 γρ τριμμένη
Παρμεζάνα 200 γρ τριμμένη
Καπνιστή γαλοπούλα 150 γρ ψιλοκομμένη
Κρέμα γάλακτος 7 κουταλιές σούπας
Για την σάλτσα
Ντομάτες 3 ψιλοκομμένες
Κρεμμύδι 1 μικρό τριμμένο
Σκόρδο 1 σκελίδα τριμμένη
Βασιλικό 1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τις στραγγίζουμε. Βράζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα μαζί για 10 λεπτά.Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.Ανακατεύουμε τις βρασμένες βίδες με την σάλτσα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός την κρέμα γάλακτος), τα ανακατεύουμε όλα μαζί κι αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το απολαμβάνουμε.
πηγή:chefoulis.gr