ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λαχταριστά μπριός με γέμιση πραλίνα για την «εκλογική» λιγούρα
Γιατί και η κάλπη θέλει το γλυκό της
Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Νωπή μαγιά 70 γρ
Γάλα 700 ml
Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Ζάχαρη 200 γρ
Αυγό 2 τεμ μόνο τους κρόκους
Πραλίνα σοκολάτα 1 μεγάλη συσκευασία εμπορίου
Μπισκότα πτι μπερ 10 τριμμένα
Βούτυρο 350 γρ (σε θερμοκρασία δωματίου)
Οδηγίες
Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μαγιά, 200 ml χλιαρό γάλα και 2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε με το σύρμα, σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά να φουσκώσει. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια , τη ζάχαρη, το αλάτι και τα 500 ml γάλα χλιαρό. Προσθέτουμε και το μείγμα το οποίο έχει φουσκώσει και σταδιακά βάζουμε λίγο- λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα για λίγο να φουσκώσουν. Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα ένα τα ζυμαράκια μας σε σχήμα στρογγυλό και γεμίζουμε στο κέντρο με πραλίνα σοκολάτα και λίγο τριμμένο μπισκότο.Τα κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Χτυπάμε τους κρόκους και τα αλείφουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.
πηγή:chefoulis.gr
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Νωπή μαγιά 70 γρ
Γάλα 700 ml
Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Ζάχαρη 200 γρ
Αυγό 2 τεμ μόνο τους κρόκους
Πραλίνα σοκολάτα 1 μεγάλη συσκευασία εμπορίου
Μπισκότα πτι μπερ 10 τριμμένα
Βούτυρο 350 γρ (σε θερμοκρασία δωματίου)
Οδηγίες
Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μαγιά, 200 ml χλιαρό γάλα και 2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε με το σύρμα, σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά να φουσκώσει. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια , τη ζάχαρη, το αλάτι και τα 500 ml γάλα χλιαρό. Προσθέτουμε και το μείγμα το οποίο έχει φουσκώσει και σταδιακά βάζουμε λίγο- λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα για λίγο να φουσκώσουν. Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα ένα τα ζυμαράκια μας σε σχήμα στρογγυλό και γεμίζουμε στο κέντρο με πραλίνα σοκολάτα και λίγο τριμμένο μπισκότο.Τα κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Χτυπάμε τους κρόκους και τα αλείφουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.
πηγή:chefoulis.gr