ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ραβιόλια με σάλτσα γλυκοκολοκύθας και κρέμα γάλακτος
Μία ιδιαίτερη και γευστική επιλογή που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας
Υλικά
Ραβιόλια της αρεσκείας μας 250 γρ ανά 2 άτομα
Γλυκοκολοκύθα 350 γρ
Κρέμα γάλακτος 220 ml
Σκόρδο 1/2 σκελίδα
Σκορδοπίπερο 1/3 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
Πράσινο πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
Φιστίκια Αιγίνης ωμά καθαρισμένα
Παρμεζάνα
Οδηγίες
Καθαρίζουμε την γλυκοκολοκύθα εξωτερικά, αφαιρούμε τα σπόρια και την κόβουμε σε ψιλό καρέ. Την βάζουμε να βράσει σε λίγο νεράκι μαζί με το σκόρδο κι αφού μαλακώσει αρκετά την σουρώνουμε και την βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα πιπέρια. Δουλεύουμε καλά το μείγμα στο μπλέντερ και το αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Βράζουμε σε κατσαρόλα τα ραβιόλια σε καυτό νερό για περίπου 4 λεπτά και τα σουρώνουμε. Δουλεύουμε καλά στο μπλέντερ λίγα φιστίκια Αιγίνης με παρμεζάνα σε αναλογία 2 προς 1. Απλώνουμε από λίγο, σαν βάση, σε κάθε πιάτο που θα σερβίρουμε. Τοποθετούμε από πάνω τα ραβιόλια, περιχύνουμε με την σάλτσα και στολίζουμε με λίγα ακόμα ψιλοκομμένα φιστίκια ή λίγο από το μείγμα φιστίκια – παρμεζάνα.
πηγή:chefoulis.gr
Ραβιόλια της αρεσκείας μας 250 γρ ανά 2 άτομα
Γλυκοκολοκύθα 350 γρ
Κρέμα γάλακτος 220 ml
Σκόρδο 1/2 σκελίδα
Σκορδοπίπερο 1/3 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
Πράσινο πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
Φιστίκια Αιγίνης ωμά καθαρισμένα
Παρμεζάνα
Οδηγίες
Καθαρίζουμε την γλυκοκολοκύθα εξωτερικά, αφαιρούμε τα σπόρια και την κόβουμε σε ψιλό καρέ. Την βάζουμε να βράσει σε λίγο νεράκι μαζί με το σκόρδο κι αφού μαλακώσει αρκετά την σουρώνουμε και την βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα πιπέρια. Δουλεύουμε καλά το μείγμα στο μπλέντερ και το αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Βράζουμε σε κατσαρόλα τα ραβιόλια σε καυτό νερό για περίπου 4 λεπτά και τα σουρώνουμε. Δουλεύουμε καλά στο μπλέντερ λίγα φιστίκια Αιγίνης με παρμεζάνα σε αναλογία 2 προς 1. Απλώνουμε από λίγο, σαν βάση, σε κάθε πιάτο που θα σερβίρουμε. Τοποθετούμε από πάνω τα ραβιόλια, περιχύνουμε με την σάλτσα και στολίζουμε με λίγα ακόμα ψιλοκομμένα φιστίκια ή λίγο από το μείγμα φιστίκια – παρμεζάνα.
πηγή:chefoulis.gr