ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εύκολη συνταγή για χωριάτικη πίτσα
Ιδανική για κάθε περίσταση
Υλικά
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600-800 γρ
Ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι
Ζάχαρη 1 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του καφέ
Νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση
Ντομάτες 2 μέτριες κομμένες ροδέλες
Τυρί φέτα 300 γρ θρυμματισμένη
Ελιές 50 - 100 γρ ροδέλες
Πιπεριά πράσινη 1 μεγάλη
Ρίγανη
Μανιτάρια λευκά 10-15 τεμ κομμένα
Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ κομμένα σε ροδέλες
Κέτσαπ
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την μαγιά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο λίγο νερό μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη. Στρώνουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου μας και τοποθετούμε την ζύμη μας μέσα. Αλείφουμε λίγο κέτσαπ σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και τοποθετούμε τα υλικά μας ανάλογα με την σειρά που προτιμάει ο καθένας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν και να αποκτήσουν ένα ωραίο χρώμα (περίπου 20-30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας).
πηγή:chefoulis.gr
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600-800 γρ
Ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι
Ζάχαρη 1 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του καφέ
Νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση
Ντομάτες 2 μέτριες κομμένες ροδέλες
Τυρί φέτα 300 γρ θρυμματισμένη
Ελιές 50 - 100 γρ ροδέλες
Πιπεριά πράσινη 1 μεγάλη
Ρίγανη
Μανιτάρια λευκά 10-15 τεμ κομμένα
Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ κομμένα σε ροδέλες
Κέτσαπ
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την μαγιά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο λίγο νερό μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη. Στρώνουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου μας και τοποθετούμε την ζύμη μας μέσα. Αλείφουμε λίγο κέτσαπ σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και τοποθετούμε τα υλικά μας ανάλογα με την σειρά που προτιμάει ο καθένας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν και να αποκτήσουν ένα ωραίο χρώμα (περίπου 20-30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας).
πηγή:chefoulis.gr