ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λαχταριστά κρουασάν με μαρμελάδα φράουλα
Ο πιο γλυκός τρόπος για να αρχίσετε την ημέρα σας
Υλικά
Γάλα 1 ποτήρι νερού χλιαρό
Νωπή μαγιά 50 γρ
Ζάχαρη 3 κουταλιές σούπας
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
Αλάτι 1 κουταλάκι κοφτό
Βούτυρο 125 γρ λιωμένο
Αυγό 1 τεμ τον κρόκο
Μαρμελάδα φράουλα 150 -200 γρ
Φουντούκια 150 γρ τριμμένα
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Λιώνουμε την μαγιά με το χλιαρό γάλα και λίγη ζάχαρη και αφήνουμε να φουσκώσει. Στην συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας και την μαγιά που έχει φουσκώσει (εκτός από το αυγό),τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό χώρο να διπλασιαστεί σε όγκο για 45 λεπτά. Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε μπάλες και τις ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα. Κάθε φύλλο που ανοίξαμε το κόβουμε στα 4 και σχηματίζονται τρίγωνα. Γεμίζουμε κάθε τρίγωνο με μαρμελάδα και τριμμένο φουντούκι, τα τυλίγουμε και τα στρίβουμε όπως τα κρουασάν. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο νεράκι και αλείφουμε με το πινελάκι τα κρουασάν μας. Τα βάζουμε σε ταψί ή στην λαμαρίνα όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφήνουμε να κρυώσουν, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τα απολαμβάνουμε.
πηγή:chefoulis.gr
Γάλα 1 ποτήρι νερού χλιαρό
Νωπή μαγιά 50 γρ
Ζάχαρη 3 κουταλιές σούπας
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
Αλάτι 1 κουταλάκι κοφτό
Βούτυρο 125 γρ λιωμένο
Αυγό 1 τεμ τον κρόκο
Μαρμελάδα φράουλα 150 -200 γρ
Φουντούκια 150 γρ τριμμένα
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Λιώνουμε την μαγιά με το χλιαρό γάλα και λίγη ζάχαρη και αφήνουμε να φουσκώσει. Στην συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας και την μαγιά που έχει φουσκώσει (εκτός από το αυγό),τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό χώρο να διπλασιαστεί σε όγκο για 45 λεπτά. Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε μπάλες και τις ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα. Κάθε φύλλο που ανοίξαμε το κόβουμε στα 4 και σχηματίζονται τρίγωνα. Γεμίζουμε κάθε τρίγωνο με μαρμελάδα και τριμμένο φουντούκι, τα τυλίγουμε και τα στρίβουμε όπως τα κρουασάν. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο νεράκι και αλείφουμε με το πινελάκι τα κρουασάν μας. Τα βάζουμε σε ταψί ή στην λαμαρίνα όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφήνουμε να κρυώσουν, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τα απολαμβάνουμε.
πηγή:chefoulis.gr