ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πεντανόστιμα κανελόνια με λουκάνικα
Ξετρελάντε τους καλεσμένους σας με αυτό το λαχταριστό πιάτο
Υλικά
Κανελόνια 1 πακέτο
Λουκάνικα χωριάτικα 340 γρ ψιλοκομμένα (1 πακέτο)
Τυρί κρέμα 100 γρ
Κασέρι 100 γρ τριμμένο
Τυρί γκούντα 250 γρ τριμμένο
Αυγό 1 τεμ
Πράσο 1 τεμ ψιλοκομμένο
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί πολτοποιημένο στο μπλέντερ
Γάλα 250 ml
Bούτυρο 50 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
Κόκκινο ή ροζέ κρασί 4 κουταλιές σούπας
Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη - δυόσμος
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πράσο. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και βάζουμε τα το αλάτι, το πιπέρι,την ρίγανη,τον δυόσμο,τον ψιλοκομμένο μαϊντανό,το μισό ντοματάκι κον κασέ (που το δουλέψαμε λίγο στο μπλέντερ), ανακατεύουμε κι αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το μισό από τα τριμμένα τυριά και το τυρί κρέμα, το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά. Ξεκινάμε να γεμίζουμε τα κανελόνια μας. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, απλώνουμε λίγη ντομάτα στον πάτο και στρώνουμε τα κανελόνια στην σειρά κολλητά το ένα με το άλλο. Βάζουμε το υπόλοιπο ντοματάκι από πάνω τους, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά και τέλος περιχύνουμε με το γάλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να μαλακώσουν τα κανελόνια. Στα πρώτα 20 λεπτά τα ψήνουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και μετά το αφαιρούμε.Σερβίρονται ζεστά και τα απολαμβάνουμε.
* Η συγκεκριμένη δοσολογία γεμίζει 24 κανελόνια.
πηγή:chefoulis.gr
Κανελόνια 1 πακέτο
Λουκάνικα χωριάτικα 340 γρ ψιλοκομμένα (1 πακέτο)
Τυρί κρέμα 100 γρ
Κασέρι 100 γρ τριμμένο
Τυρί γκούντα 250 γρ τριμμένο
Αυγό 1 τεμ
Πράσο 1 τεμ ψιλοκομμένο
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί πολτοποιημένο στο μπλέντερ
Γάλα 250 ml
Bούτυρο 50 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
Κόκκινο ή ροζέ κρασί 4 κουταλιές σούπας
Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη - δυόσμος
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πράσο. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και βάζουμε τα το αλάτι, το πιπέρι,την ρίγανη,τον δυόσμο,τον ψιλοκομμένο μαϊντανό,το μισό ντοματάκι κον κασέ (που το δουλέψαμε λίγο στο μπλέντερ), ανακατεύουμε κι αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το μισό από τα τριμμένα τυριά και το τυρί κρέμα, το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά. Ξεκινάμε να γεμίζουμε τα κανελόνια μας. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, απλώνουμε λίγη ντομάτα στον πάτο και στρώνουμε τα κανελόνια στην σειρά κολλητά το ένα με το άλλο. Βάζουμε το υπόλοιπο ντοματάκι από πάνω τους, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά και τέλος περιχύνουμε με το γάλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να μαλακώσουν τα κανελόνια. Στα πρώτα 20 λεπτά τα ψήνουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και μετά το αφαιρούμε.Σερβίρονται ζεστά και τα απολαμβάνουμε.
* Η συγκεκριμένη δοσολογία γεμίζει 24 κανελόνια.
πηγή:chefoulis.gr