ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δροσιστικό σπιτικό παγωτό λεμόνι
Γιατί το καλοκαίρι θέλει το παγωτό του
Υλικά
Γάλα 1/2 λίτρο
Νερό 1/2 λίτρο
Λεμόνι 1 μεγάλο ολόκληρο
Ζάχαρη 400 γρ
Σαλέπι 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό
Λεμόνια 4 τον χυμό τους ή 1 κουταλάκι γλυκού ξινό
Οδηγίες
Πλένουμε το 1 λεμόνι, το κόβουμε στην μέση για να βγάλουμε τα κουκούτσια του,το κόβουμε σε κομμάτια και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη και το πολτοποιημένο λεμόνι, ανακατεύουμε καλά, μετά προσθέτουμε το νερό,το γάλα,το σαλέπι και τον χυμό των λεμονιών ή το ξινό (δοκιμάζουμε ανάλογα πόσο ξινό θέλουμε να είναι) και τα χτυπάμε με το μίξερ καλά. Αφήνουμε το μείγμα στην κατάψυξη.Κάθε μία ώρα το βγάζουμε από την κατάψυξη και το ξαναχτυπάμε για 2 λεπτά (αυτό το κάνουμε 4- 5 φορές κάθε μία ώρα). Το αφήνουμε όλη νύχτα στην κατάψυξη και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
πηγή:chefoulis.gr
Γάλα 1/2 λίτρο
Νερό 1/2 λίτρο
Λεμόνι 1 μεγάλο ολόκληρο
Ζάχαρη 400 γρ
Σαλέπι 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό
Λεμόνια 4 τον χυμό τους ή 1 κουταλάκι γλυκού ξινό
Οδηγίες
Πλένουμε το 1 λεμόνι, το κόβουμε στην μέση για να βγάλουμε τα κουκούτσια του,το κόβουμε σε κομμάτια και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη και το πολτοποιημένο λεμόνι, ανακατεύουμε καλά, μετά προσθέτουμε το νερό,το γάλα,το σαλέπι και τον χυμό των λεμονιών ή το ξινό (δοκιμάζουμε ανάλογα πόσο ξινό θέλουμε να είναι) και τα χτυπάμε με το μίξερ καλά. Αφήνουμε το μείγμα στην κατάψυξη.Κάθε μία ώρα το βγάζουμε από την κατάψυξη και το ξαναχτυπάμε για 2 λεπτά (αυτό το κάνουμε 4- 5 φορές κάθε μία ώρα). Το αφήνουμε όλη νύχτα στην κατάψυξη και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
πηγή:chefoulis.gr