ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λαχταριστό μωσαϊκό για τις υπογλυκαιμίες
Συνοδέψτε το με παγωτό βανίλια
Υλικά
250 γρ. (1 1/2 φλυτζ.τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. (1 φλυτζ.τσαγιού) ζάχαρη άχνη
40 γρ. (5 κουτ.σούπας) κονιάκ
50 γρ. (5 1/2 κουτ.σούπας) κακάο
250 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνουμε στο αλουμινόχαρτο ή σε άλλο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγουμε σε σχήμα κορμού.
Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
250 γρ. (1 1/2 φλυτζ.τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. (1 φλυτζ.τσαγιού) ζάχαρη άχνη
40 γρ. (5 κουτ.σούπας) κονιάκ
50 γρ. (5 1/2 κουτ.σούπας) κακάο
250 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνουμε στο αλουμινόχαρτο ή σε άλλο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγουμε σε σχήμα κορμού.
Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.