ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πεντανόστιμες ταλιατέλλες με γαρίδες και ντοματίνια
Ένα μεσογειακό πιάτο γεμάτο αρώματα
Υλικά
500γρ. ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
1 κιλό μέτριες γαρίδες μέτριες καθαρισμένες από τα κεφάλια τους
250γρ. ντοματίνια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ένα ποτήρι του νερού κρασί λευκό
1½ φλιτζάνι βασιλικό χοντροκομμένο και λίγα φύλλα για γαρνίρισμα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσοχή. Δεν τις αφήνουμε παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν.
Τις κρατάμε ζεστές σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το βασιλικό και το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να «δέσει» η σάλτσα και να γίνει παχύρευστη.
Δύο τρία λεπτά πριν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο.
Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε κατευθείαν στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτουμε και τις γαρίδες που είχαμε κρατήσει στην άκρη και ανακατεύουμε ελαφρά. Σε κάθε πιάτο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
πηγή:chefoulis.gr
500γρ. ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
1 κιλό μέτριες γαρίδες μέτριες καθαρισμένες από τα κεφάλια τους
250γρ. ντοματίνια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ένα ποτήρι του νερού κρασί λευκό
1½ φλιτζάνι βασιλικό χοντροκομμένο και λίγα φύλλα για γαρνίρισμα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσοχή. Δεν τις αφήνουμε παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν.
Τις κρατάμε ζεστές σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το βασιλικό και το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να «δέσει» η σάλτσα και να γίνει παχύρευστη.
Δύο τρία λεπτά πριν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο.
Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε κατευθείαν στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτουμε και τις γαρίδες που είχαμε κρατήσει στην άκρη και ανακατεύουμε ελαφρά. Σε κάθε πιάτο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
πηγή:chefoulis.gr