ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εύκολη συνταγή για σπιτικές βάφλες
Σερβίρονται είτε γλυκές είτε αλμυρές
Υλικά
Βούτυρο φυτικό 250 γρ
Γάλα 2 φλυτζάνια
Αυγά 6
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κιλό
Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Βανίλια 1
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Ζάχαρη 4 κουταλιές της σούπας
Αλάτι 1 πρέζα
Οδηγίες
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι μέχρι να γίνει ένας χυλός. Αν έχουμε συσκευή παρασκευής βάφλας λαδώνουμε λίγο την συσκευή και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από το χυλό, θερμοκρασία στο δείκτη 3, να είναι ζεστή η συσκευή. Εναλλακτικά μπορούμε να την φτιάξουμε σε ένα τηγάνι ζεστό με λίγο λάδι και ρίχνοντας 2 κουταλιές της σούπας χυλό. Παρασκευάζουμε όσες βάφλες επιθυμούμε με αυτόν τον τρόπο ανάλογα και την ποσότητα του χυλού μας.
Πηγή:chefoulis.gr
Βούτυρο φυτικό 250 γρ
Γάλα 2 φλυτζάνια
Αυγά 6
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κιλό
Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Βανίλια 1
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Ζάχαρη 4 κουταλιές της σούπας
Αλάτι 1 πρέζα
Οδηγίες
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι μέχρι να γίνει ένας χυλός. Αν έχουμε συσκευή παρασκευής βάφλας λαδώνουμε λίγο την συσκευή και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από το χυλό, θερμοκρασία στο δείκτη 3, να είναι ζεστή η συσκευή. Εναλλακτικά μπορούμε να την φτιάξουμε σε ένα τηγάνι ζεστό με λίγο λάδι και ρίχνοντας 2 κουταλιές της σούπας χυλό. Παρασκευάζουμε όσες βάφλες επιθυμούμε με αυτόν τον τρόπο ανάλογα και την ποσότητα του χυλού μας.
Πηγή:chefoulis.gr