1 κιλό ακτινίδια
½ -3/4 κιλού ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
2-3 κλαδιά αμπερόριζα ή φλούδα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού ή 1 κουταλιά γλυκόζη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αφαιρούμε το ξυλώδες κομματάκι που πιθανόν να υπάρχει εκεί που είναι το κοτσανάκι τους.
Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μείνουν περίπου 12 ώρες. Την επόμενη μέρα, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και την αρμπαρόριζα και βράζουμε για 10 λεπτά (από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός ).
Βγάζουμε την αρμπαρόριζα ή τη φλούδα πορτοκαλιού. Με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα ακτινίδια. Συνεχίζουμε το βράσιμο της μαρμελάδας μας ώσπου να δέσει.
Πηγή:chefoulis.gr