1 ξερό κρεμμύδι
3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ρύζι για ριζότο (αρμπόριο η καρολίνα)
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι. Καθαρίζουμε τις πιπεριές, το σέλερι και το καρότο και τα κόβουμε σε μικρά καρέ.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά μας μέσα σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά μας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, σταδιακά ρίχνουμε ζεστό νερό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Όταν το ρύζι απορροφήσει το νερό, τότε ρίχνουμε και πάλι νερό μέχρι να γίνει το ρύζι και να δέσει το ριζότο.
Όταν έχει σχεδόν γίνει το ρύζι, προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό.
Πηγή:tastyday.gr