ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοκολατένια μπράουνις με άρωμα μέντας
Για μικρούς και μεγάλους
Υλικά
Φαρίνα 250 γρ κοσκινισμένο
Ζάχαρη 250 γρ
Αυγά 4 τεμ
Κουβερτούρα 250 γρ
Βούτυρο 150 γρ
Βανίλια 1 τεμ
Για την σάλτσα σοκολάτας
Κουβερτούρα 200 γρ γάλακτος
Πραλίνα φουντουκιού 4 κουταλιές σούπας
Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας
Εσάνς μέντας 3 - 4 σταγόνες
Οδηγίες
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και τα ενώνουμε με το μείγμα ζάχαρης. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μαζί με την βανίλια κοσκινισμένα. Ανακατεύουμε συνεχώς με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά καλά. Σε ένα τετράγωνο ταψάκι τοποθετούμε λαδόκολλα κι αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά , αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Ετοιμάζουμε την σάλτσα σοκολάτας λιώνοντας σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα μαζί με την πραλίνα και το βούτυρο . Μόλις λιώσουν προσθέτουμε τις σταγόνες μέντας κι ανακατεύουμε . Περιχύνουμε τα μπράουνις με την σάλτσα σοκολάτας και στολίζουμε με φύλλα μέντας ή δυόσμου.
πηγή:chefoulis.gr
Φαρίνα 250 γρ κοσκινισμένο
Ζάχαρη 250 γρ
Αυγά 4 τεμ
Κουβερτούρα 250 γρ
Βούτυρο 150 γρ
Βανίλια 1 τεμ
Για την σάλτσα σοκολάτας
Κουβερτούρα 200 γρ γάλακτος
Πραλίνα φουντουκιού 4 κουταλιές σούπας
Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας
Εσάνς μέντας 3 - 4 σταγόνες
Οδηγίες
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και τα ενώνουμε με το μείγμα ζάχαρης. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μαζί με την βανίλια κοσκινισμένα. Ανακατεύουμε συνεχώς με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά καλά. Σε ένα τετράγωνο ταψάκι τοποθετούμε λαδόκολλα κι αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά , αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Ετοιμάζουμε την σάλτσα σοκολάτας λιώνοντας σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα μαζί με την πραλίνα και το βούτυρο . Μόλις λιώσουν προσθέτουμε τις σταγόνες μέντας κι ανακατεύουμε . Περιχύνουμε τα μπράουνις με την σάλτσα σοκολάτας και στολίζουμε με φύλλα μέντας ή δυόσμου.
πηγή:chefoulis.gr