Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Ξηρή μαγιά στιγμής 2 φακελάκια
Ζάχαρη 1 1/2 κουταλιά σούπας
Καλαμποκέλαιο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Αλάτι 1 κουταλιά σούπας
Ξύδι 1 κουταλάκι γλυκού
Χλιαρό νερό 1 - 1/1/2 ποτήρι
Για την γέμιση
Γκούντα 1/2 κιλό τριμμένο
Ζαμπόν 10-15 φέτες
Μπέικον 10-15 φέτες
Κέτσαπ
Ρίγανη
Πιπεριά πράσινη 1 προαιρετικά
Μανιτάρια στρογγυλά λευκά προαιρετικά
Αυγά 2 μόνο τους κρόκους
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη εκτός από το νερό και τα ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το χλιαρό νερό λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 60 λεπτά.Κόβουμε το ζαμπόν και το μπέικον σε λωρίδες,την πιπεριά και τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια μεγέθους λίγο μεγαλύτερα από το αυγό. Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φαρδιές στενόμακρες λωρίδες κάθε μπαλάκι ζύμης (περίπου 10-15 cm). Απλώνουμε από την μια άκρη μέχρι την άλλη με κέτσαπ, πασπαλίζουμε με ρίγανη και γκούντα, γεμίζουμε και με τα κομμένα υλικά μας (ζαμπόν , μπέικον, πιπεριά, μανιτάρια). Διπλώνουμε πρώτα τα πλαϊνά σημεία ώστε να θωρακίσουμε την γέμιση και στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό. Πιέζουμε απαλά με τα δάκτυλα να κολλήσει καλά και δίνουμε σχήμα κουλουριού. Χτυπάμε τους κρόκους κι αλείφουμε τα κουλούρια, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυράκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν αρκετά.
Πηγή:chefoulis.gr