ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λαχταριστά τσούρος με σάλτσα σοκολάτας
Για μικρούς και μεγάλους
Υλικά
Για τα τσούρος
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, την ζάχαρη, το νερό, το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε με γρήγορο ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα και αποσύρουμε από την φωτιά. Βάζουμε τις βανίλιες και τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας ενδιάμεσα με γρήγορες κινήσεις ώστε να μην ψηθεί το αυγό από την θερμοκρασία του μείγματος. Έχουμε πλέον ένα μείγμα σαν σφιχτή κρέμα. το οποίο βάζουμε μέσα σε κορνέ. Βάζουμε καλαμποκέλαιο σε τηγάνι να ζεσταθεί, βάζουμε το μείγμα μας σε ένα κορνέ με αστεροειδή μύτη και τηγανίζουμε λωρίδες από το μείγμα μας. Βγάζουμε τα churros από το τηγάνι μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Για την σοκολάτα: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το μέλι κι ανακατεύουμε. Τοποθετούμε την σοκολάτα μας σε ένα μπολάκι κι είναι έτοιμο να απολαύσουμε τα churros μας βουτώντας μέσα στην σοκολάτα. Διαφορετικά μπορούμε να τα πασπαλίσουμε όπως είναι ζεστά με κανέλα και ζάχαρη.
Πηγή:chefoulis.gr
Για τα τσούρος
- Βούτυρο 1/4 κούπας
- Ζάχαρη καστανή 2 και 1/2 κουταλιές σούπας
- Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
- Νερό 1 κούπα
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα
- Βανίλιες 2 τεμ σε σκόνη
- Αυγά 4 τεμ
- Κουβερτούρα 200 γρ
- Κρέμα γάλακτος 250 γρ
- Μέλι 1 κουταλιά σούπας
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, την ζάχαρη, το νερό, το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε με γρήγορο ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα και αποσύρουμε από την φωτιά. Βάζουμε τις βανίλιες και τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας ενδιάμεσα με γρήγορες κινήσεις ώστε να μην ψηθεί το αυγό από την θερμοκρασία του μείγματος. Έχουμε πλέον ένα μείγμα σαν σφιχτή κρέμα. το οποίο βάζουμε μέσα σε κορνέ. Βάζουμε καλαμποκέλαιο σε τηγάνι να ζεσταθεί, βάζουμε το μείγμα μας σε ένα κορνέ με αστεροειδή μύτη και τηγανίζουμε λωρίδες από το μείγμα μας. Βγάζουμε τα churros από το τηγάνι μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Για την σοκολάτα: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια κι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το μέλι κι ανακατεύουμε. Τοποθετούμε την σοκολάτα μας σε ένα μπολάκι κι είναι έτοιμο να απολαύσουμε τα churros μας βουτώντας μέσα στην σοκολάτα. Διαφορετικά μπορούμε να τα πασπαλίσουμε όπως είναι ζεστά με κανέλα και ζάχαρη.
Πηγή:chefoulis.gr