Υλικά
  • Κουβερτούρα 150 γρ
  • Ζάχαρη 30 γρ
  • Αυγά 3 (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
  • Βούτυρο 100 γρ
  • Βανίλια 1
Οδηγίες
Σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο και αφού λιώσει καλά, βάζουμε και τους κρόκους έναν έναν. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την βανίλια. Σε ένα άλλο μπολ γυάλινο χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε λίγη λίγη τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Σερβίρουμε σε ποτήρια παγωτού ή κολονάτα.
Πηγή:chefoulis.gr