Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Αυγά 6 τεμ.
Ζάχαρη 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Κακάο σκόνη 4 κουταλιές της σούπας
Μαύρο ρούμι 2 σφηνάκια
Για την επικάλυψη
Κουβερτούρα 125 γρ.
Βούτυρο 1 1/2 κουταλιά της σούπας
Μαύρο ρούμι 1 κουταλιά της σούπας
Οδηγίες
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα και το βούτυρο με την διαδικασία μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Μόλις είναι έτοιμο το αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και το ρούμι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών και σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους. Στους κρόκους προσθέτουμε την μισή ζάχαρη και το κακάο και με το μίξερ ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το μείγμα της σοκολάτας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Στο μπολ με τα ασπράδια προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα (αφού έχουμε καθαρίσει τα εργαλεία του μίξερ από το ανακάτεμα του σοκολατένιου μείγματος). Παίρνουμε με μια σπάτουλα λίγη λίγη μαρέγκα , την προσθέτουμε στο μείγμα με την σοκολάτα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, για να μην χάσει η μαρέγκα τον αέρα της. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα της μαρέγκας. Αφού ομοιογενοποιηθούν τα υλικά , βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, τον πάτο και τα τοιχώματα και αδειάζουμε το μείγμα μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε στον αέρα το κέικ για 25-30 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.Τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ και αν βγει η λεπίδα του μαχαιριού καθαρή είναι έτοιμο και το βγάζουμε από τον φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την επικάλυψη λιώνοντας την κουβερτούρα και το βούτυρο με την διαδικασία μπεν μαρί , προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε καλά. Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με την σοκολάτα της επικάλυψης.
πηγή:chefoulis.gr