2 κουταλιές της σούπας. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 χάρτινη συσκευασία φρέσκια κρέμα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού καρυκεύματα (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι τσένταρ τριμμένο ( ή μείγμα κίτρινων τυριών)
2 φρέσκες κόκκινες πιπεριές, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
250 γραμμ. συσκευασμένα φύλλα baby σπανάκι
1 φλιτζάνια μανιτάρια κομμένα σε κύβους
Εκτέλεση
Βράζουμε νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα, στην οποία προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Σε μια κατσαρόλα με πλατύ πάτο, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να βγάλει τα αρώματά του για περίπου 1 έως 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τα μανιτάρια και το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ( όχι να λιώσουν).
Πασπαλίζουμε το αλεύρι πάνω από το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί. Σταδιακά προσθέτουμε τη φρέσκια κρέμα και αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και μπαχαρικά της αρεσκείας μας.
Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο τυρί. Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για δέκα λεπτά μέχρι να λιώσει και να κάνει κρούστα το τυρί.
πηγή:tastyday.gr