Για το mix μπαχαρικών
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
½ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
¼ κ.γ. κουρκουμά
¼ κ.γ. κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 1 εκ. το σέλερι και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ξίδι από λευκό κρασί και τη ζάχαρη.
Βάζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το κατσαρολάκι και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και περιχύνουμε το υγρό στο μπολ με το σέλερι.
Αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το στήθος σε κάθετες φέτες πάχους 2 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το μισό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να πάει παντού πάνω στο κοτόπουλο.
Στη συνέχεια βάζουμε κάθε κομμάτι κοτόπουλο στο μπολ με τα μπαχαρικά και περνάμε την κάθε πλευρά του ώστε να κολλήσει καλά το μείγμα μπαχαρικών.
Απλώνουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε την επιφάνεια τους με μπάρμπεκιου σως. Γυρνάμε τα κομμάτια με μία λαβίδα και αλείφουμε με μπάρμπεκιου και την άλλη πλευρά.
Ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Όσο κρυώνουν τα κομμάτια κοτόπουλου κόβουμε το iceberg και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το σέλερι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα τοματίνια, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στη σαλάτα μας και με τα χέρια μας σπάμε το κατσικίσιο πάνω από το μπολ .